82,8 milliós támogatás ment Gádorosnak: mutatjuk, mire költötte a pénzt a község

MTI   
  Megosztom
82,8 milliós támogatás ment Gádorosnak: mutatjuk, mire költötte a pénzt a község

Átadták az uniós támogatásból kialakított minibölcsődét a Békés vármegyei Gádoroson - közölte Zalai Mihály, a Békés Vármegyei Önkormányzat elnöke.

Mint közösségi oldalán írta, a bölcsőde 14 férőhelyes. A mintegy négyezer lakosú nagyközség honlapja szerint az önkormányzat 82,8 millió forintot nyert el a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretéből. Erdős Norbert országgyűlési képviselő közölte, hogy kaptak 2,8 millió forint többlettámogatást, és az önkormányzat 6,5 millió forint saját forrásból újított fel egy szolgálati lakást a projekt részeként. Tizenkétmillió forintból eszközöket vásároltak az intézménybe.

Az 1950-ben épült, 169 négyzetméter alapterületű épület korábban önkormányzati óvoda volt, ám egy ideje üresen állt. Az épületet felújították, energetikailag korszerűsítették, és kialakítottak benne egy kétcsoportos, csoportonként hét férőhelyes bölcsődét. A bölcsőde öt alkalmazottnak biztosít munkalehetőséget.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

minibölcsőde

békés megye

támogatás

bölcsődefejlesztés