Egymilliárd forint értékű pályázati pénzt nyertek: brutális fejlesztések indulnak a szolnoki településen

MTI   
  Megosztom
Egymilliárd forint értékű pályázati pénzt nyertek: brutális fejlesztések indulnak a szolnoki településen

A négy pályázat elnyerésével csaknem egymilliárd forint értékben kezdődnek fejlesztések a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei Kunszentmártonban.

A tájékoztatás szerint 500 millió forint támogatást nyert el a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP Plusz) pályázatán a kunszentmártoni önkormányzat a városközpont zöldfelületeinek fejlesztésére. Emellett korszerűsítik a központban található járdákat, okospadokat telepítenek, valamint az önkormányzat "B" épületének homlokzatfelújítása is a tervek között szerepel. A projekt várhatóan 2024. június 30-án zárul - közölte a projektek kommunikációját végző cég az MTI-vel.

A TOP Plusz egy másik pályázatán elnyert, 200 millió forintos támogatásból a Táncsics Mihály utca burkolatát újítják fel. A tervek szerint a 2024. december 31-ig tartó beruházás hatására javul a településközpont és a közintézmények, a közszolgáltatást nyújtó létesítmények megközelíthetősége.

Egy harmadik pályázat révén, csaknem 170 millió forint támogatásból megújul a piac Kunszentmártonban. A projekt részeként felújítják az elárusítóhelyeket és a piac épületét, és tervezik egy gombavizsgáló kialakítását is. Ez a projekt várhatóan 2025. június 30-án zárul.

A Kunszentmártoni Szociális Ellátási Központ épületét és kerítését egy negyedik pályázaton elnyert, 100 millió forintos támogatásból újítják fel. Az épületben kicserélik az elektromos hálózatot, megerősítik a födémszerkezetet és átalakítják a szociális helyiségeket. A projekt 2024. július 31-re fejeződik be.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

szolnok

pályázat

gazdaság

településfejlesztés