Furcsa dolog zajlik a hazai benzinkutakon: kiderült, hogy spórolnak leginkább az autósok

HelloVidék   
  Megosztom
Furcsa dolog zajlik a hazai benzinkutakon: kiderült, hogy spórolnak leginkább az autósok

A magas üzemanyagárak miatt jóval kevesebbet tankolnak a magyarok. A szakértők szerint az egyes kutak forgalma 25-30 százalékkal esett vissza az utóbbi időben, mivel már sokan csökkentették az autóhasználatot.

A drága üzemanyagárak miatt jelentősen megváltoztak a hazai autózási szokások. Egri Gábor, a Független Benzinkutak Szövetségének elnöke szerint az autósok többször tankolnak kevesebb pénzért, ami azt jelenti, hogy sok olyan vásárló van, aki napi 1000, 2000, 5000 forintért tankol, vagyis csak annyit, amennyi az adott napra elegendő számára.

Holoda Attila energetikai szakértő az ATV-n beszélt arról, hogy egyes benzinkutak forgalma 25-30 százalékkal csökkent, mert sokan már csökkentették az autóhasználatot.

Grád Ottó, a Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára a prémium üzemanyagok forgalmának visszaesésére mutatott rá. Ebben a szegmensben töredékére esett a forgalom a két-három évvel ezelőtti szintekhez képest, vagyis a magas üzemanyagárak különösen a prémium üzemanyagok piacára gyakorolnak kedvezőtlen hatást.

A benzin átlagára jelenleg 647, míg a gázolajé 678 forint Magyarországon, az elmúlt időszakban folyamatosan emelkedtek az árak. Amennyiben nem lesz újabb kormányzati beavatkozás és a jövedéki adót is előzetesen tervezett mértékben emelik, január elsejétől 700 forint feletti árak jöhetnek.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

gazdaság

üzemanyag

ár

autó