Grandiózus beruházást jelentettek be Hatvanban: itt vannak a részletek

HelloVidék   
  Megosztom
Grandiózus beruházást jelentettek be Hatvanban: itt vannak a részletek

Egy 4,6 MW összteljesítményű napelemes kiserőművet létesít az E.ON a Bosch hatvani gyára mellett. A kivitelezés várhatóan 2025. első negyedévében zárul, az áramtermelés 2025. márciusban indulhat meg.

A hatvani Robert Bosch Elektronika Kft. és az E.ON szándéknyilatkozatot írtak alá arról, hogy az E.ON Hungária vállalatcsoport saját költségén létesít és üzemeltet a Bosch telephelyével közvetlenül szomszédosan egy napelemparkot, amelyből helyileg megtermelt zöld árammal látja el a Bosch hatvani gyárát - írja a 24.hu.

A húsz évre szóló Power Purchase Agreement/PPA szerződés aláírására 2023 augusztusára került sor. A megállapodás értelmében a 4,76 MWp-es napelemes kiserőmű évente mintegy 5 500 000 kWh zöld árammal fogja ellátni a Bosch hatvani telephelyét.

A projekttel járó műszaki kockázatokat és a létesítéshez szükséges földterület megszerzésének feladatát, költségeit, a teljes tervezés, engedélyeztetés, kivitelezés, illetve az üzemeltetés és karbantartás feladatát az E.ON vállalta magára a szerződés teljes futamidejére integrált energetikai szolgáltatásuk részeként.

Az erőmű magánvezetékkel fog kapcsolódni a Bosch belső áramhálózatához, termelése teljes egészében a Bosch telephelyén kerül majd felhasználásra. A gyártócég így egy kiszámítható, és a futamidő egészére előre rögzített árazású, az elmúlt években jellemző energiaárnál jelentősen kedvezőbb, helyi és zöld forrásból származó energiával tudja fedezni saját fogyasztásának egy részét.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

gazdaság

napelem

fenntarthatóság

beruházás