Ez most komoly? Botrányos hiányosságokkal kezdi meg termelését ez az új akkugyár

HelloVidék   
  Megosztom
Ez most komoly? Botrányos hiányosságokkal kezdi meg termelését ez az új akkugyár

November 6-tól, azaz hétfőtől kezdődik a termelés az iváncsai akkumulátorgyárban – tudta meg a Szabad Európa. A lap értesülései szerint a gyár jövő év közepére fogja elérni teljes kapacitását, ugyanakkor még a telephez vezető ipari vágány építése sem, és a közúti kapcsolat kibővítése sem kezdődött meg, a kiszolgáló infrastruktúra sincs kész, ahogy az iváncsiakat a gyár mellékhatásaitól védő létesítményeket sem kezdték el építeni.

A rendes közúti kapcsolat hiányát igencsak megszenvedik az iváncsaiak, akik már egy éve is panaszkodtak, hogy a gyár építése miatt minden reggel hatalmas dugó van. Maga az építkezés sem volt egy problémamentes történet, mivel tucatnyi munkavállaló lett rosszul még a nyár elején. Kémiai biztonsági hiányosságokat állapítottak meg a hatóságok, és foglakozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt nyomozás is indult.

A Szabad Európa leírása szerint a gyár környéke leginkább most egy földutakkal szabdalt pusztasághoz hasonlít, de számításaik szerint négyszázan kezdhetik meg majd a munkát novemberben a gyárban, ami csak húsz százalékos kapacitást jelent.

A cég vezetői korábban már elmondták: az a cél, hogy évi 30 GWh-nyi teljesítményt adó akkugyárat építsenek egy évben itt. A már működő akkumulátor gyárak hazánkban 87 GWh teljesítményt állítanak elő, tehát az iváncsai üzem önmagában több mint harmadával növelné a kapacitást.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

akkugyár

termelés

kezdő

iváncsa

akkumulátor

hiányosságok

gazdaság

helllovidek