Nagy bajban a búzatermés: nem segített a csapadék sem

HelloVidék   
  Megosztom
Nagy bajban a búzatermés: nem segített a csapadék sem

Hiába az elmúlt időszak záporai, zivatarai nem szűnt meg az aszályhelyzet. A búza és a repce termés is gyenge képet mutat, mivel a csapadék csupán néhány négyzetkilométert fedett le - írja a 24.hu.

A portál szerint a Gabonatermesztők Országos Szövetségéhez beérkezett információk alapján, hiába volt múlt héten sok eső, nem szűnt meg az aszályhelyzet és a repce nagyon rossz állapotban van, a búza heterogén, de összességében gyenge képet mutat.

A szervezet elnöke szerint a késői tenyészidejű búzafajtáknál lehet még remény, de a javuláshoz nagyobb mennyiségű csapadékra lenne szükség. Mivel a csapadék lokálisan és csak kis mennyiségben érkezett, így a kalászos gabonáknak nem sokat használt, ezért a gazdáknak már korábban le kellett mondaniuk a jó termésről.

Az elmúlt időszak záporai csupán néhány négyzetkilométert fedtek le a szakember szerint, ráadásul a párás, hűvös idő a gombabetegségek kialakulásának is kedvezhet. Az elnök szerint annyi már biztos, hogy nagy átmenő készlette nem számolhatnak a búzapiacon.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

agrár

agrárium

mezőgazdaság

búza

termés