Nagy bajban a búzatermés: nem segített a csapadék sem

HelloVidék   
  Megosztom
Nagy bajban a búzatermés: nem segített a csapadék sem

Hiába az elmúlt időszak záporai, zivatarai nem szűnt meg az aszályhelyzet. A búza és a repce termés is gyenge képet mutat, mivel a csapadék csupán néhány négyzetkilométert fedett le - írja a 24.hu.

A portál szerint a Gabonatermesztők Országos Szövetségéhez beérkezett információk alapján, hiába volt múlt héten sok eső, nem szűnt meg az aszályhelyzet és a repce nagyon rossz állapotban van, a búza heterogén, de összességében gyenge képet mutat.

A szervezet elnöke szerint a késői tenyészidejű búzafajtáknál lehet még remény, de a javuláshoz nagyobb mennyiségű csapadékra lenne szükség. Mivel a csapadék lokálisan és csak kis mennyiségben érkezett, így a kalászos gabonáknak nem sokat használt, ezért a gazdáknak már korábban le kellett mondaniuk a jó termésről.

Az elmúlt időszak záporai csupán néhány négyzetkilométert fedtek le a szakember szerint, ráadásul a párás, hűvös idő a gombabetegségek kialakulásának is kedvezhet. Az elnök szerint annyi már biztos, hogy nagy átmenő készlette nem számolhatnak a búzapiacon.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

agrár

agrárium

mezőgazdaság

búza

termés