Szélviharral érkezik a jég: minden megyére kiadták a riasztást +videón a mai jégverés

HelloVidék   
  Megosztom
Szélviharral érkezik a jég: minden megyére kiadták a riasztást +videón a mai jégverés

Elverte a jég ma délután a Vas megyei Söpte községet, holnapra pedig az ország összes megyéjére riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az előrejelzés szerint záporokra, zivatarokra, jégesőre és viharos szélre számíthatunk.

Előbb az északnyugati országrészben, majd az északi megyékben másutt is van esély zivatarok kialakulására (az éjszaka második felében nagyobb számban), írja a met.hu.

A zivatarokat viharos széllökés (ma 60-80 km/h, holnap általában 60-90 km/h, de a keleti tájakon akár >90 km/h lökések is), jégeső, lokálisan nagyobb mennyiségű csapadék (>10-20 mm) kísérheti.

Íme az olvasói videó a jégverésről:

Címlapkép: Getty Images

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 4,73 százalékos THM-el, és havi 96 143 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCreditnél. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 5,49% a THM; a Budapest Banknál 5,68%; a Sopron Banknál 5,72%,  a MagNet Banknál pedig 5,73%; míg az Takarékbanknál 5,78%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, a Raiffeisen Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

időjárás

jégeső

söpte

időjárás-előrejelzés