Sokakat ledöbbentett a békéscsabai parkban hűsölő vadállat: te láttál már ilyet? + videó

HelloVidék   
  Megosztom
Sokakat ledöbbentett a békéscsabai parkban hűsölő vadállat: te láttál már ilyet? + videó

Nyúlnak hatalmas volt, és leginkább az őz, a szarvas és a nyúl keverékének nézett ki. A különleges állatot szombaton észlelték a Csaba-tónál azóta folyamatosak a találgatások, hogy miféle szerzet lehet.

A Beol.hu, ahogy beszámolt róla, újabb fotókat és videót is kapott a Csaba-tónál szombaton felbukkant különleges állatról, amelyet Molnár Erzsébet és Molnár Pál „Dudus” kapott lencsevégre. Mint ismert, a város lakosságában óriási érdeklődést váltott ki az állat megjelenése, a Beol.hu hírportálon is nagyon sokan figyelték, illetve kommentálták mindezt, akadtak, akik kengurunak gondolták.

A fotós a lapnak elmondta, a hétvége első napján mentek ki horgászni feleségével a tóra, amikor a Matrózzal szemben Erzsébet észrevette a különleges állatot, ami nyúlnak hatalmas volt, és leginkább az őz, a szarvas és a nyúl keverékének nézett ki. A fotók alapján azonban sikerült beazonosítnai az állatot: valószínűleg egy pampanyúl, más néven óriás mara lehetett.

Az állat Földünk egyik legnagyobb rágcsálója. Dél-Amerikában, Argentína száraz középső és déli területein őshonos, füves pusztákon él. Hátsó lábai nagyon erősek, ha menekülnie kell, hatalmasat ugrik a segítségükkel.

Nagyon jámbor állatot ismertünk meg benne, engedte, hogy olyan másfél méterre megközelítsük, és csak ennél a távolságnál ment távolabbra, miközben furcsa, morgó hangot adott ki, de ekkor sem rohant, hanem komótos tempóban tette mindezt

– idézte fel a találkozást a férfi.

A kóborló állat egy lovasbirtokon is megmutatta magát, ahol hosszú időt töltött a “lelovagolt” homokos pályán.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

pampanyúl

állat

egzotikus