Kiadták a figyelmeztetést: jégesővel támad a rettenet, ezek a megyék nem ússzák meg

HelloVidék   
  Megosztom
Kiadták a figyelmeztetést: jégesővel támad a rettenet, ezek a megyék nem ússzák meg

A Met.hu előrejelzése szerint szombaton zivatarok is előfordulhatnak, melyeket helyenként viharos, akár 60-70 km/h-s szél is kísérhet. Emellett van esély jégesőre is.

Szombat délután délkeleten mutatkozik nagyobb esély a zivatarokra, az előrejelzés szerint néhol akár 1-3 cm-es átmérőjű jég is eshet. Jó hír, hogy az esti, késő esti órákra fokozatosan lecseng a zivatartevékenység, írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

A MET előrejelzése szerint a délutáni zivatarok számosságát, térbeli előfordulását tekintve még jelentős a bizonytalanság, viszont szombatra virradó éjszaka előreláthatólag átmenetileg köd is képződhet.

A folytatásban

Az Időkép előrejelzése szerint vasárnap már több napsütésben lehet részünk, kisebb eső, zápor helyenként, egy-egy zivatar pedig legfeljebb északkeleten fordulhat elő a megnövekvő felhőzetből. Többfelé erős lesz a nyugati, északnyugati szél. 17 és 22 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Hétfőn sok napsütés ígérkezik, és csak kevés helyen lehet jelentéktelen futó zápor. Az élénk, erős északnyugati szélben 16-21 fokig emelkedik a hőmérséklet.

Kedden a hosszabb napos időszakok mellett kevés helyen kialakulhat jelentéktelen csapadék. Az északnyugati szél továbbra is többfelé lesz élénk, néhol erős. Szerdán már száraz, túlnyomóan napos időre van kilátás. A szél veszít erejéből, csupán északnyugaton lehet élénk. 16-20 fok közötti maximumokra van kilátás.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

időjárás

időjárás előrejelzés