A fél országra kiadták a figyelmeztetést: Esőisten özönvízzel és erős széllel támad

HelloVidék   
  Megosztom
A fél országra kiadták a figyelmeztetést: Esőisten özönvízzel és erős széllel támad

A szombati esőszünet után vasárnapra kiadós esőt hoz az újabb mediterrán ciklon. Vasárnap napközben egyre nagyobb területre terjed ki a csapadék, legtovább északkeleten marad száraz, napos az idő. Leginkább áztató esőre számíthatunk, de délután és este záporok, zivatarok is kialakulhatnak zömében a délnyugati országrészben - írta az Időkép. Jövő héten aztán újra csak esni, meg esni fog...


 

Az Időkép előrejelzése szerint vasárnap egy mediterrán ciklon hatására országszerte csapadékos időre van kilátás, sok helyen kiadós mennyiségre készülhetünk. Legtovább északkeleten tarthat ki a napos, száraz idő. Délután délnyugat felől zivatarok is kialakulhatnak. Többfelé élénk, erős lesz a keleti-délkeleti szél. Napközben 12-23 fokot mérhetünk, északkeleten lesz a legmelegebb.

Hétfőn reggel északkelet felé távozik a csapadék, majd napközben - átmeneti szünet után - dél-délnyugat felől ismét többfelé várható eső, zápor, helyenként zivatar is kialakulhat. Nyugaton, északnyugaton hosszabb napos időszakok is lehetnek. A délnyugatira forduló szelet keleten, délkeleten kísérhetik élénk, erős lökések. Hajnalban 7-14, délután 16-23 fok között alakul a hőmérséklet.

Kedden a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett többfelé készülhetünk esőre, záporokra, zivatarokra. A keleti, délkeleti szél délután élénk, erős lesz, de zivatarok környezetében viharos lökések is lehetnek. A hajnali 9-15 fokot követően napközben 17-25 fok közé melegszik a levegő.

Szerdán gomolyos, fátyolfelhős idő ígérkezik. Több helyen alakulhatnak ki újabb záporok, zivatarok. Az északi, északnyugati szél a Dunántúlon megerősödik. Délután 18-25 fok valószínű. Csütörtökre már szárazabb idő körvonalazódik. Fátyolok és gomolyfelhők zavarhatják meg a napsütést, de már csak helyenként fordulhat elő zápor, esetleg zivatar. Az északias szél sokfelé élénk, erős lesz. A csúcshőmérséklet 16-23 fok között alakulhat.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

időjárás

időjárás előrejelzés

eső

esővíz