Ma kettészakad az ország: 9 megyére adtak ki riasztást, ijesztő fordulat közelít

HelloVidék   
  Megosztom
Ma kettészakad az ország: 9 megyére adtak ki riasztást, ijesztő fordulat közelít

Kedden több helyen várható eső, zivatar, néhol jégeső, villámlás és szélerősödés is előfordulhat. Napközben 24 és 31 fok között alakul a hőmérséklet. A folytatásról pedig röviden hozzuk az információkat!

Az Országos Meterolorólgai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése szerint zápor, esetleg zivatar északkeleten, kisebb eséllyel délnyugaton valószínű, míg az ország déli területein inkább az eső lesz a jellemző. "Az északnyugatira forduló szél nagy területen megerősödik, helyenként viharossá is fokozódik" - írják a honlapjukon. Hozzáteszik: a legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 31 fok között valószínű, az Alföld délkeleti részein lesz a legmelegebb. Késő estére 14 és 21 fok közé hűl a levegő.

"Kedden elsősorban a keleti, északkeleti megyékben alakulhatnak ki zivatarok, amelyeket átmeneti viharos széllökés (~60-70 km/h), kisméretű jég és intenzív csapadékhullás kísérhet" - írja a met.hu. Hozzáteszik: másodsorban, jóval kisebb eséllyel délnyugaton az eső, zápor mellett fordulhat elő beágyazott zivatar, arrafelé az egymást követő intenzív gócokból lokálisan akár 20-30 mm mennyiségű csapadék is összejöhet.

A folytatásban

Az Időkép előrejelzése szerint kedden egy érkező hidegfront hatására nyugat felől megnövekszik a felhőzet. Napközben több helyen alakulhat ki eső, zápor, északkeleten zivatarokra is számítani lehet. Az északnyugatira forduló szél többfelé megerősödik, néhol akár viharos lökések is lehetnek. Délután 23-30 fok között alakul a hőmérséklet.

Szerdán kezdetben sok felhő lesz felettünk, melyből a Dunántúlon és délen eshet az eső. Délutánra felszakadozik a felhőzet, kisüt a nap, de a megnövekvő gomolyfelhőkből záporok, zivatarok alakulhatnak ki több helyen. Élénk, helyenként erős lökések kísérhetik az északnyugati szelet. Felfrissül a levegő. Hajnalban 12-18, délután 21-27 fokot mérhetünk.

Csütörtökön napos-gomolyfelhős időre van kilátás, csak néhol északon és az Alföldön alakulhat ki rövid zápor, esetleg zivatar. Az északnyugati szél még több helyen megélénkül. Hűvösebb lesz kicsit a reggel, 8-15 fok között alakulhatnak a minimumok. Délután pedig 22-28 fok várható.

Pénteken fátyol- és gomolyfelhők csak időként zavarhatják a napsütést. Számottevő csapadék nem valószínű. A Dunántúlon élénk, helyenként erős lehet a délies szél. Délutánra 26 és 31 fok közé melegedhet a levegő. Hétvégén egy hidegfront hatására ismét több zápor, zivatar alakulhat ki a nyári melegben.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

előrejelzés

hidegfront

zápor

enyhülés

nyár

kánikula vége