Döbbenetes légifelvétel készült: vasárnap tetőzött a Rába, így öntötte el Körmend utcáit

HelloVidék   
  Megosztom
Döbbenetes légifelvétel készült:  vasárnap tetőzött a Rába, így öntötte el Körmend utcáit

Hatalmas károkat okozott - és okoz folyamatosan - a vihar és a nagy mennyiségű csapadék Vas vármegyében a hétvégén. A Rába és Pinka is megáradt, az árvíz következtében pedig több településen is ki kellett menekíteni az embereket. Igazi dráma zajlott a hétvégén Körmenden is, rég látott ennyi vizet a Vas megyei kisváros. A kiskertekben, a város üdülősoránál - a folyóparthoz közel - az ablakokon folyt be a víz. Az üdülősort most is csak csónakkal, kenuval, kajakkal lehet megközelíteni. 

Vasárnap tetőzött a Rába Körmendnél, házakat vett körbe és kiskerteket öntött el a víz, de erre már előre készültek a tulajdonosok. A Nyugat.hu beszámolója szerint tegnap még két személy tartózkodott az egyik vízzel körbevett házban, de ők nem akarták elhagyni az épületet. Bár most már úgy tűnik, csillapodik az idő és egyre kevesebb lesz az eső az elkövetkezendő napokban, azért a megáradt Rába még annyira nem nyugodott meg.

Ahogy a 112 press írta, szándékosan, a pánikhangulat elkerülése végett, "nyugalmat árasztó" légifelvételt készítettek a Rába körmendi tetőzéséről:

Többször is elmondtuk már, hogy azok a helyiek, akikkel beszéltünk és akik érintettek az elöntésben egyáltalán nem pánikoltak. Időben felkészültek a vízre. Az állatokat és járműveket biztonságos helyre vitték, a használati tárgyaikat pedig magasabb polcokra pakolták, a menthető terményt betakarították.

- tette hozzá a lap.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

árvíz

rába

körmend