Indul a pénzosztás: állami ingyenpénzből cserélheted le a hűtődet, mosógéped

MTI   
  Megosztom
Indul a pénzosztás: állami ingyenpénzből cserélheted le a hűtődet, mosógéped

A mai nappal újraindul az Otthon melege program, egyes megyékben már lehet pályázni a hűtőgépek, fagyasztók, mosógépek és szárítógépek cseréjére.

A pályázatokat régiónként eltérő időpontokban, november 5. és 19. között lehet benyújtani. Először az észak-alföldi régióból, majd a dél-alföldi, az észak-magyarországi, a nyugat-dunántúli, a dél-dunántúli, a közép-dunántúli, végül a közép-magyarországi régióból adhatók be a jelentkezések, kizárólag elektronikusan, ügyfélkapun keresztül.

A program során korszerű, energiatakarékos háztartási nagygépeket lehet beszerezni, az új kiírással a kormány összesen kétmilliárd forint vissza nem térítendő támogatással járul hozzá a családok energiafelhasználásának csökkentéséhez.

A támogatás mértéke a vásárlás időpontjában érvényes bolti ár 50 százaléka, de legfeljebb

  • 25 ezer forint az A+ kategóriájú,
  • 40 ezer forint az A++ kategóriájú,
  • és 45 ezer forint az A+++ kategóriájú készülékek esetében.

A pályázati kiírás és az útmutató a www.hgcs2017.nfsi.hu weboldalon érhető el.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

támogatás

pályázat

otthon melege program

hűtőgép

mosógép

fagyasztó

háztartási nagygép