Egyre több a vendégmunkás Egerben: hatalmas munkásszálló épül

MTI   
  Megosztom
Egyre több a vendégmunkás Egerben: hatalmas munkásszálló épül

Háromszázmillió forintos kormányzati támogatással, félmilliárd forintból több mint százszemélyes munkásszállót alakítanak ki Egerben - jelentette be sajtótájékoztatóján a megyeszékhely polgármestere.

Habis László hangsúlyozta: nem csupán nagy értékű, de Eger mellett a környező mintegy negyven település lakói számára is fontos fejlesztésről van szó. A város 30-31 ezer munkahelyén 19-20 ezer helybeli dolgozik, vagyis az ingázók aránya meghaladja a munkavállalói kör harmadát.

Mivel a jelenleg zajló ipari bővítések a foglalkoztatotti létszám további növekedését vetítik előre, fontos, hogy az önkormányzat összesen mintegy 230 lakásnyi helyet biztosító garzon- és fecskeháza mellett további, a munkaerő mobilitását, a rugalmas munkavállalási lehetőségek gyarapítását segítő infrastruktúrával is rendelkezzen - húzta alá. Jelezte: a korábban szálláshelyként és étteremként működő ingatlan átalakításával új, igényes épület támogatja majd a munkavállalók egri lakhatását.

Kis-Tóth Roland, az Egri Vagyonkezelő és Távfűtő (Evat) Zrt. vezérigazgatója elmondta: az épületegyüttest 2018-ban vásárolta meg a társaság, amely 300 millió forintot nyert a kormányzat munkásszálló-építési programjának 5 milliárd forintos keretösszegű forrásából.

A kormánytámogatás segítségével előreláthatólag 500 millió forintból valósul meg az egri projekt, amely 1440 négyzetméteren 111 ember szálláshelyének kialakítását foglalja magában. A várhatóan ősszel kezdődő, egy évig tartó munka része a tető és a homlokzat szigetelése, a nyílászárók, a gépészet és az elektromos rendszer cseréje is. Az épületben nagyrészt kétágyas, saját fürdőszobás, illetve zuhanyzós helyiségek lesznek.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

eger

vendégmunkás

munkásszálló

szállás

munkás

melós