Megdöbbentő változások: rá se ismernél a híres egri térre

HelloVidék   
  Megosztom
Megdöbbentő változások: rá se ismernél a híres egri térre

Elbúcsúztak az egriek a bazilika lépcsőjétől: az utóbbi napokban felgyorsultak a rekonstrukcióval, felújítással kapcsolatos események. Másfél héttel ezelőtt elkezdték a Líceummal szembeni lépcsősort elbontani, ami jócskán megváltoztatta a város megszokott látképét -írja a heol.hu.

Idén szeptemberben kezdődött az egri székesegyház három évig tartó rekonstrukciója, amelynek első üteme az épület körüli rész megújítása. Az egriek által megszokott lépcsősor már a múlté, hiszen a bontási folyamatok elindításával munkagépek kezdték felszámolni a hatalmas lépcsőket.

A jellemzően bogácsi kőből készült lépcsők elég elérett, rossz állapotban voltak, az alsó lépcsősor ráadásul csak homloklap és aszfaltkitöltéssel készült, ez nem volt illő ahhoz a minőséghez, amit a Líceum előtti megújult tér képvisel, és a jövőbeni új körmeneti út burkolatához sem illene

- mondta a felújítás tervezője, Rudolf Mihály építész.

Az oldal információi szerint megújul majd a két lépcsősor közötti burkolat is, és jobb oldalon is kiegészítik, hogy a területen nyíló érseki cukrászdához is el lehessen jutni. Előreláthatólag már jövő júniusban újra használatba vehetik az emberek az Eszterházy térhez illő feljáró alsó részét.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

hellovidek

eger

bazilika

székesegyház

felújítás

rekonstrukció

lépcső