110 millióból fejlesztik a pécsi egészségügyet: gyerekorvosi rendelő is épül

MTI   
  Megosztom
110 millióból fejlesztik a pécsi egészségügyet: gyerekorvosi rendelő is épül

Pécs-Hirden a helyi óvodával egy telken nagyjából 70 millió forintból alakítanak ki új gyermek-háziorvosi rendelő és a védőnői szolgálat működéséhez szükséges épületet. Szintén a keleti városrészben a felnőtt háziorvosi rendelőt több mint 40 millió forintos keretében átépítik, korszerűsítik és új helyiségekkel bővítik.

Csaknem 110 millió forintos beruházással épül gyermekorvosi rendelő és újul meg egy háziorvosi rendelő Pécs külvárosában, egy 2017-ben benyújtott pályázatnak köszönhetően. A beruházásokat a Területi operatív program keretéből finanszírozzák.

A szintén a keleti városrészben található Bittner Alajos utcában a felnőtt háziorvosi rendelőt több mint 40 millió forintos, fél évig tartó beruházás keretében átépítik, korszerűsítik és új helyiségekkel bővítik.

A TOP keretéből az elmúlt években hét rendelővel kapcsolatban indultak beruházások mintegy 700 millió forint értékben. Az újhegyi városrészben márciusban két új háziorvosi rendelő kezdi meg működését.

Korábban írtunk arról, hogy júniusban befejeződött a legnagyobb pécsi rendelőintézet felújításának első üteme. A csaknem 600 millió forint összértékű beruházást javarészt fejlesztési forrásokból finanszírozták

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

pécs

háziorvosi rendelő

gyermekorvosi rendelő