110 millióból fejlesztik a pécsi egészségügyet: gyerekorvosi rendelő is épül

MTI   
  Megosztom
110 millióból fejlesztik a pécsi egészségügyet: gyerekorvosi rendelő is épül

Pécs-Hirden a helyi óvodával egy telken nagyjából 70 millió forintból alakítanak ki új gyermek-háziorvosi rendelő és a védőnői szolgálat működéséhez szükséges épületet. Szintén a keleti városrészben a felnőtt háziorvosi rendelőt több mint 40 millió forintos keretében átépítik, korszerűsítik és új helyiségekkel bővítik.

Csaknem 110 millió forintos beruházással épül gyermekorvosi rendelő és újul meg egy háziorvosi rendelő Pécs külvárosában, egy 2017-ben benyújtott pályázatnak köszönhetően. A beruházásokat a Területi operatív program keretéből finanszírozzák.

A szintén a keleti városrészben található Bittner Alajos utcában a felnőtt háziorvosi rendelőt több mint 40 millió forintos, fél évig tartó beruházás keretében átépítik, korszerűsítik és új helyiségekkel bővítik.

A TOP keretéből az elmúlt években hét rendelővel kapcsolatban indultak beruházások mintegy 700 millió forint értékben. Az újhegyi városrészben márciusban két új háziorvosi rendelő kezdi meg működését.

Korábban írtunk arról, hogy júniusban befejeződött a legnagyobb pécsi rendelőintézet felújításának első üteme. A csaknem 600 millió forint összértékű beruházást javarészt fejlesztési forrásokból finanszírozták

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

pécs

háziorvosi rendelő

gyermekorvosi rendelő