Videón a Veszprémi Állatkert sztárja: anyukájának tekinti gondozóját

HelloVidék   
  Megosztom
Videón a Veszprémi Állatkert sztárja: anyukájának tekinti gondozóját

A Veszprémi Állatkert új sztárja az apró páviánkölyök jelenleg nem a parkban tölti mindennapjait, hanem gondozója otthonában, akit pótmamájának tekint. Különleges kapcsolatukról egy videó is készült.

A Veszprémi Állatkert legújabb lakója Bendegúz a dzselada páviánkölyök, aki jelenleg nem az állatkert lakója, hiszen gondozójánál lakik, akit pótmamájának tekint. Bendegúz képei már múlt héten "felrobbantották az internetet", ám most egy videó is készült a kismajom és gondozója különleges kapcsolatáról.

Onnantól kezdve, hogy a páviánkölyök mamájának teje elapadt, Katalin vette gondozásába a csöppséget, akinek azóta is minden lépését követi Bendegúz. Katalin huszonöt éve hivatalosan az állatkert gondozója, ezért családja már hozzászokott az új egzotikus vendégekhez litéri otthonukban, de még így is okozhatnak meglepetéseket a mindennapok.

A dzselada páviánok kis családja kilenc tagból áll a Veszprémi Állatkertben a cél pedig az lenne, hogy Bendegúz is visszaszokjon fajtársai közösségébe. Amíg ez nem történik meg Katalin viseli gondját a majomnak, aki ezt látszólag cseppet sem bánja. A videóból egyértelműen kiderül: az elhivatott gondozónak jelenleg nem sok szabad percet hagy a kis pávián, aki a munkahelyén és otthon is követeli pótmamája közelségét.

Címlapkép: Getty Images

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

állatkert

veszprémi állatkert

veszprém

majom