Kiadták a vészjelzést: harmadfokú készültség lépett életbe a magyar folyón

MTI   
  Megosztom
Kiadták a vészjelzést: harmadfokú készültség lépett életbe a magyar folyón

Harmadfokú vízminőségi kárelhárítási készültséget rendeltek el a Hernádon, mivel egy kidőlt nagyméretű fa miatt közel tíz köbméter kommunális hulladék gyülemlett fel. A magyarországi folyókon egyre gyakoribb a külföldi és hazai eredetű kommunálishulladék-szennyezés, ezért a vízügyi szolgálat a kezelésébe tartozó vízfolyások és folyók medrét rendszeresen ellenőrzi.

Harmadfokú vízminőségi kárelhárítási készültséget rendeltek el a Hernádon, mivel Berzék térségében egy folyómederbe dőlt, nagy méretű fa okoz lefolyási akadályt a Tisza irányába. Közel tíz köbméter kommunális hulladék gyülemlett fel, amely jelentős mennyiségű növényi uszadékkal keveredett, de döntő többségében PET eredetű. Még a nap folyamán gondoskodtak a mederben képződött lefolyási akadály és hulladék eltávolításáról, szelektív válogatásáról és kezeléséről.

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság elmondta, hogy az elmúlt időszakban a magyarországi folyókon egyre gyakoribb a külföldi és hazai eredetű kommunálishulladék-szennyezés. A vízügyi szolgálat a kezelésébe tartozó vízfolyások és folyók medrét rendszeresen ellenőrzi, és mindent megtesz annak érdekében, hogy a lakosság nem megfelelő hulladékkezelési szokásainak következményeként a folyók medrében, azok parti sávjában fennakadt, az ártereken lerakott hulladékot eltávolítsa.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

hernád

víz

vízminőség

szennyezés

hulladék