Koronavírus: óvintézkedésből a zalaegerszegi kórházba szállítottak egy magyar óvodást

HelloVidék   
  Megosztom
Koronavírus: óvintézkedésből a zalaegerszegi kórházba szállítottak egy magyar óvodást

Egy türjei óvodást szállítottak a zalaegerszegi kórházba kivizsgálni, mert családtagja az új koronavírus fertőzéssel érintett országban járt. A kisgyereket óvintézkedésből szállították a kórházba. A HelloVidék megkereste az érintett óvodát, az intézményvezető elismerte az esetet, de további információkkal nem tudott szolgálni.

Az ezalenyeg.hu információi szerint egy türjei óvodást szállítottak a zalaegerszegi kórházba kivizsgálni, mert családtagja az új koronavírus fertőzéssel érintett országban járt. A szülőket a Türjei Szent László Óvoda-bölcsőde intézményvezetője tájékoztatta, hogy a kisgyereket óvintézkedésből szállították a kórházba.

A tájékoztatásból kiderült, hogy azért vitték az óvodást a kórházba, mert a gyermek családjában egy családtag az új koronavírussal fertőzött országban járt. Mint azt a szülőknek szóló hivatalos levélben írják:

Tájékoztatjuk Önöket, hogy intézményünkben óvintézkedés miatt egy gyermeket a zalaegerszegi kórházba szállítottak. Erre azért került sor, mert a családban egy családtag a fertőzött országrészen járt. A család tünetmentes, preventív céllal történt az intézkedés.

A HelloVidék megkeresésére az intézmény vezetője megerősítette a tájékoztatóban leírt információkat. Mint elmondta, további információi viszont a gyermek állapotáról nincsenek.

KATT! Koronavírussal kapcsolatos legfrisebb hírek a Pénzcentrum tematikus mellékletében

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

türje

óvoda

koronavírus

járvány

betegség

fertőzés

prevenció