Új irodát nyit a Lufthansa: ebben a vidéki városban folytatják a munkát

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Új irodát nyit a Lufthansa: ebben a vidéki városban folytatják a munkát

Szegeden nyit új irodát a Lufthansa Systems Hungaria, ahova elsősorban Java és Javascript fejlesztőket, tesztelőket és adatmérnököket várnak. A tervek szerint évente 15-20 új kollégával bővül a későbbiekben a létszám. A megfelelő szakemberutánpótlás érdekében még 2019 nyarán írtak alá megállapodást alkalmazott és ipari kutatási együttműködésről a Szegedi Tudományegyetemmel.

Szegeden nyit új irodát a Lufthansa Systems Hungaria, ahova elsősorban Java és Javascript fejlesztőket, tesztelőket és adatmérnököket várnak. A Széchenyi tértől pár utcára alakítottak ki modern, innovatív irodai környezetet a Lufthansa Systems Hungária új, szegedi irodájában dolgozóknak, ahol 10-15 fővel kezdi meg működését az új egység. A tervek szerint évente 15-20 új kollégával bővül a későbbiekben a létszám, így középtávon mintegy 45 informatikai szakember foglalkoztatását tervezik itt.

A szegedi telephely kialakításának közel 150 000 eurós költsége volt, és a Lufthansa Systems Hungaria termelésének mintegy 10 százalékát tervezik ide telepíteni. A cég a még nem hivatalos adatok szerint tavaly 8,3 milliárd forint árbevételt és 328 millió forint nyereséget ért el, a 2018-as 6,8 milliárd, illetve 268 millió forint után.

Az idén 25 éves magyar leányvállalat egyidős a légiközlekedés szinte összes szegmensére egyedülálló megoldásokat kínáló, az útvonaltervezéstől a személyzet beosztásán át a fedélzeti szórakozásig minden területet informatikai szolgáltatásokkal lefedő Lufthansa Systems-szel

- fogalmazott Michael Herrmann, a Lufthansa Systems Hungária ügyvezető igazgatója.

A cégcsoport több mint 350 légitársaságnak dolgozik, az itt fejlesztett szoftverek közel 700 000 járat működéséhez járulnak hozzá. Az 1995-ben alapított budapesti iroda azóta további "testvéreket" kapott a világ számos pontján, New Yorktól Szingapúrig. A fővárosi irodában jelenleg több mint 450 magasan képzett szakember dolgozik, akik több száz légitársaság és repülőtér mindennapi biztonságos és hatékony működésének tevékeny részesei.

Ahogyan negyedszázaddal ezelőtt a kiemelten felkészült magyarországi informatikai szakembergárda miatt tette le Budapest mellett a voksot a Lufthansa Systems, ez a faktor Szeged esetében is döntőnek bizonyult.

A kedvező földrajzi elhelyezkedés és a jó megközelíthetőség mellett a városban folyó, színvonalas IT-képzés szólt leginkább Szeged mellett.

- mondta az ügyvezető igazgató.

A szakemberutánpótlás érdekében még 2019 nyarán írtak alá megállapodást alkalmazott és ipari kutatási együttműködésről a Szegedi Tudományegyetemmel, amely egyebek mellett kiterjed a mesterséges intelligencia és a gépi tanulás felhasználására a számítógépes optimalizálás területén, továbbá légiközlekedési feladatok megoldására fejlesztett egyedi algoritmusokra, modellekre és szoftveralkalmazásokra.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

lufthansa

szeged