Jó hír a debrecenieknek: világhírű egyetem nyit kutatási központot a városban

HelloVidék   
  Megosztom
Jó hír a debrecenieknek: világhírű egyetem nyit kutatási központot a városban

A Debreceni Egyetemen nyit európai képzési központot a világhírű egyetem, a Massachusetts Institute of Technology (MIT). A képzési program piacképes egészségügyi kutatási projekteket igyekszik tető alá hozni, amely Európában 2020-ban kezdi meg működését 3 központ kialakításával - írja az Index.

A portál szerint a világ vezető mérnökképző egyeteme, a Massachusetts Institute of Technology (MIT) európai képzési központot nyit a Debreceni Egyetemen. A MIT-n hét éve működő PhD hallgatókat célzó MIT Catalyst képzési program piacképes egészségügyi kutatási projekteket igyekszik tető alá hozni. 31 intézményben 88 kutatócsoport működik a program keretében és közülük 16 már a projekt- vagy termék-fejlesztésig is eljutott.

Európában 2020-ban kezdi meg működését a program 3 központ kialakításával: Madridban, Erlangenben és Debrecenben. Ezzel fontos szerepe lesz a Debreceni Egyetemnek a MIT Catalyst módszertanának európai meghonosításában, valamint a gyakorlati, orvosi-klinikai szempontok érvényesítésében, hogy a kutatási programok valós klinikai igényeket elégítsenek ki.

A programhoz a MIT elnyerte az Európai Unió pénzügyi támogatását, és az Európai Innovációs és Technológiai Intézet (EIT) finanszírozását, illetve ipari partnerként a bostoni székhelyű GE Healthcare üzletága is. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közlése szerint Palkovics László többször tárgyalt az MIT–vel. Áprilisában pedig az MIT és a GE központjába, Bostonba utazik, ahol egyeztet az egyetem és a vállalat vezetőivel, emellett szakmai előadásokat is tartanak.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék