Megújult az egyetlen magyar vidámpark: Debrecenben már készülnek a nyitásra

MTI   
  Megosztom
Megújult az egyetlen magyar vidámpark: Debrecenben már készülnek a nyitásra

A vidámpark először 1960. május 1-jén nyitott meg a Nagyerdőben, azóta folyamatosan működik, és az év 180 napján várja látogatóit. A dízelmozdony vontatta kisvasutat és felújított lovasforgót is ki lehet próbálni.

Új és felújított játékokkal várja szombattól a látogatókat az ország egyetlen, idén 60 éves vidámparkja a debreceni Nagyerdőben. Nagy Gergely Sándor igazgató emlékeztetett arra, hogy

Számos új játékelem mellett a dízelmozdony vontatta kisvasút és a lovasforgó, bár felújítva, de ugyanúgy várja a szórakozni vágyókat, mint 60 évvel ezelőtt.

Az elmúlt 5 évben folyamatosan növekszik a látogatók száma: tavaly több mint 150 ezren keresték fel a parkot, a látogatók 70 százaléka az állatkerten keresztül érkezett, vagyis mindkét intézményt felkereste. Az idén mintegy 50 millió forintot fordít fejlesztésre saját forrásból a vidámpark: a szombati nyitáskor már igénybe vehetik a gyerekek a négyállású bungee trambulint, de fejlesztések folytatódnak, még az idei jubileumi évben több meglepetés játékot is átadnak a parkban, amely jelenleg 22 játékelemmel várja látogatóit. A most 14,5 hektáros látogatóterülettel rendelkező park az idén további 4,5 hektárral bővül.

A kormány által kihirdetett veszélyhezet miatt korlázotni fogják a létesítmény területén tartózkodók számát, egyszerre nem lehetnek a területen 500 főnél többen.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

debrecen

vidámpark

játékok

fejlesztés