Bajba jutott oktatás: így mentik meg a tanévet a szekszárdiak

MTI   
  Megosztom
Bajba jutott oktatás: így mentik meg a tanévet a szekszárdiak

Az iskolák bezárása óta több megoldás, lehetőség is született a digitális oktatás segítésére. A kreatív módszerek támogatják a diákokat és a pedagógusokat egyaránt a tanév gördülékeny befejezésében.

A szekszárdi Magyarországi Német Színház (Deutsche Bühne Ungarn - DBU) társulata a német nemzetiségi általános iskolák és gimnáziumok kötelező olvasmányai közül válogat irodalmi műveket, amelyeket a DBU színészeinek tolmácsolásában láthatnak majd a diákok. Az előadásokat online videó formájában nézhetik a tanulók.

Ezzel szeretnénk hozzájárulni a digitális oktatáshoz, megkönnyíteni a tanárok munkáját és a diákoknak is élvezhetőbbé teszi a tananyagot

- fogalmazott Lotz Katalin a színház igazgatója.

A színház legkésőbb a jövő hét elején teszi közzé honlapján (https://dbu.hu) a már elkészült felvételeket; többek között A bölcs Náthán egy monológját, a Koch Valéria műveiből összeállított Valéria verselt világa című előadás részleteit. Emellett klasszikus német költők - Goethe, Schiller, Rilke - verseiből, drámai monológokból, novellákból készítenek filmeket.

A DBU közösségi oldalán és a népszerű videomegosztó csatornán is megjelenik produkciókkal, mások mellett A sirály március végére tervezett, de elmaradt bemutatójának "kedvcsinálóját" láthatják az érdeklődők. Áprilisban nemcsak az előadások, hanem a színház más programjai is elmaradnak, köztük a német nyelvű gimnáziumok színjátszóinak találkozója. A társulat igazgatója azt mondta, úgy tervezik, hogy ősszel pótolják az elmaradt bemutatókat és programokat.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

oktatás

tanulás

szekszárd

digitális oktatás

koronavírus

koronavírus-járvány

járvány