Biztosra megy a baranyai kisváros: minden lakón elvégeznék a koronavírus tesztet

HelloVidék   
  Megosztom
Biztosra megy a baranyai kisváros: minden lakón elvégeznék a koronavírus tesztet

Akár teljes lakosságát is tesztelné a Pécshez közeli, baranyai Kozármisleny. A kedvezményes koronavírus tesztre már az első napon nyolcvanan jelentkeztek, így az 5000 felnőttkorú lakosból remélik, hogy minél többen élnek a koronavírus szűrés lehetőségével - írja a Szabad Pécs.

A portál szerint a Pécshez közeli, 6900 lakosú Kozármisleny teljes felnőttkorú lakosságának tesztelésére tett javaslatot, amely alapján egy baranyai egészségügyi szolgáltatóval megállapodva önkéntes alapon végeznék el a koronavírustesztet a helyieken. Az idéseknek dolgozó önkénteseket és a városi dolgozókat ingyenesen tesztelik, a többi jelentkező pedig az önkormányzat támogatásával, kedvezményesen derítheti ki, hogy átesett-e a fertőzésen.

A polgármester elmondta, hogy a jelentkezés első napján már több mint 80-an jelentkeztek és kaptak időpontot a szűrésre. A koronavírusteszteket április 25. és május 31. között végzik majd a városi, jelenleg zárt sportcsarnokban, ahol napi 90-100 ember tesztelésére van kapacitásuk.

Valószínűleg nem lesz 100%-os arányú a tesztelés, a számításai szerint az 5000 felnőttkorú lakosból remélhetőleg több mint 2000-en élnek majd a lehetőséggel

- fogalmazott.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

koronavírus

koronavírus-járvány

járvány