Megrohanták a fogorvost a betegek: itt vannak az ellátás feltételei

HelloVidék   
  Megosztom
Megrohanták a fogorvost a betegek: itt vannak az ellátás feltételei

A fogorvosi ellátásnál az előzetes koronavírus-teszt mégsem lesz kötelező. Ha valaki kockázatosnak minősül, akkor előbb a háziorvosát kell felkeresnie, aki elintézi, hogy a mentők mintát vegyenek tőle.

Ne menjenek az emberek telefonálás nélkül a szakrendelésekre, kérte kedden Müller Cecília. Az országos tisztifőorvos szerint tömegek jelentek meg néhány helyen, miután május 4-től ismét megnyitottak a szakrendelések, és ez szerinte nem megengedhető.

A fogorvosi ellátásnál az előzetes koronavírus-teszt mégsem lesz kötelező, nem úgy, mint több másfajta ellátás esetében. Az RTL Klub híradójának egy kalocsai fogorvos azt mondta: a betegeknek egy kérdőívet kell kitölteniük, ez alapján pedig a fogorvos dönt arról, fertőzésgyanús-e az illető, és kaphat-e nála ellátást. A minisztérium szerint ezt a fogorvosok kérték.

Ha valaki kockázatosnak minősül, akkor előbb a háziorvosát kell felkeresnie, aki elintézi, hogy a mentők mintát vegyenek tőle. Az RTL Híradónak nyilatkozó fogorvos azt mondta: megrohamozták őt a betegek.

Címlapkép: Getty Images

KIHÚZNA A BAJBÓL 1 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Amennyiben 1 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidővel, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 20 093 forintos törlesztőrészlettel a Raiffeisen Bank nyújtja (THM 7,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 20 126 forintos törlesztőt (THM 7,64%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

koronavírus-járvány

egészségügyi ellátás

szakrendelés

fogorvos

fogászat

fogászati ellátás