Erre senki nem gondolt: ezt az ételt ették mindenhol a karantén idején

HelloVidék   
  Megosztom
Erre senki nem gondolt: ezt az ételt ették mindenhol a karantén idején

A koronavírus-járvány miatt az utóbbi hetekben a megszokottnál több időt töltött otthon a lakosság nagy százaléka. A korlátozások megjelenésével ugrásszerűen megnőtt a készétel házhoz szállítások száma. De vajon mit esznek legszívesebben a magyarok? Más volt a kedvenc az utóbbi hetekben? Most egy friss felmérésből kiderült, hogy mik voltak a legnépszerűbb karantén ételek vidéken és a fővárosban.

Sok szó esik arról, hogy ugrásszerűen nőtt a készétel házhoz szállítások száma, ám arról már kevesebbet olvashatunk, hogy pontosan mit is rendelnek a magyarok otthonra, amióta még több időt töltenek a koronavírus-járvány miatt a négy fal között. A Falatozz.hu országos ételrendelő portál friss adataiból kiderül, hogy melyek a legnépszerűbb ételek, és változott-e valami az elmúlt hetekben. Valamint az is kiderült, hogy a vidékiek sokkal édesszájúbbak.

A legnépszerűbb street food otthon is tarol

Az év elejétől március közepéig tartó időszakban egyértelműen a gyrostál volt a legnépszerűbb házhoz rendelt étel. Ez az étel a karantén kezdete után is megtartotta a vezető helyet, ám arányaiban csökkent a népszerűsége. Az emberek egy ideje változatosabban rendelnek, kezdenek eltérni a megszokott ételektől.

Ha minden ételtípust összevetünk, az adatokból azt láthatjuk, hogy a pizza azért továbbra is töretlen aranyérmes, főleg a magyaros és a hawaii a favorit – pedig utóbbi igencsak megosztó ízvilág általában. További érdekesség, hogy bizony vannak városi, vagy épp kerületi sztárok: gondolta volna például, hogy az V.-VI.-VII.-VIII. és a IX. kerület valódi hamburgernagyhatalom, míg Újpest valószínűleg jó eséllyel pályázhatna a Somlói galuska városrész elnevezésre?

Mi lett az ázsiai ételekkel?

A járvány európai megjelenésekor sok olyan fotót lehetett látni, ahol a keleti éttermek ajtaján feliratokkal próbálták biztosítani a vásárlókat, hogy a tulajdonosok nem kínaiak, hanem thai/koreai/vietnámi/japán nemzetiségűek. Bár azt mindenki biztosra mondta, hogy a kínai büfék ételeitől nem kaphatjuk el a vírust, a jelenség ettől még létezik.

A teljesen ázsiai profilú éttermek – ahol a vásárlók komolyabb távol-keleti kapcsolatot feltételeznek – forgalma valóban csökkent, azonban az ázsiai típusú ételeket is kiszállító helyek forgalma nőtt. Valószínűleg az átpártoló emberek a régi kedvenceiket így próbálták meg biztonságosabbnak vélt helyről beszerezni.

Az ételrendelés megbízható

A kínai ételektől ugyanúgy nem kell tehát félnünk, mint magától a házhoz szállítástól. Bár a futárok munkájával szükségszerűen együtt jár, hogy sok helyen megfordulnak, és sok emberrel találkoznak, mindenütt hamar megtették a szükséges óvintézkedéseket. A kiszállítók már gumikesztyűvel és szájmaszkkal felszerelve dolgoznak, az online fizetés egyre népszerűbb, sőt, akár teljesen érintésmentesen is átvehetjük az ételt. Így már tényleg semmi nem akadályozhat meg minket kedvenc ételeink biztonságos házhoz rendelésében.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

koronavírus

koronavírus-járvány

járvány

étkezés

táplálkozás

étel