Csaknem félmilliárd forintból újul meg az iskola: erre fordítják a hatalmas összeget

MTI   
  Megosztom
Csaknem félmilliárd forintból újul meg az iskola: erre fordítják a hatalmas összeget

Csaknem félmilliárd forintból újul meg a tiszafüredi Kossuth Lajos Gimnázium Kossuth téri általános iskolája. A több mint kétezer négyzetméteres épületben már elkezdődött a kivitelezés, amely a tervek szerint jövő tavasszal ér véget.

Csaknem félmilliárd forintból újul meg a tiszafüredi Kossuth Lajos Gimnázium Kossuth téri általános iskolája. Ujvári Imre a település polgármestere elmondta, hogy a beruházásra a fenntartó karcagi tankerületi központ nyert el több mint 400 millió forintot a Terület-és településfejlesztési operatív program pályázatán, és a kormány több mint 100 millió forinttal egészítette ki a felújítás költségeit.

A több mint kétezer négyzetméteres épületben már elkezdődött a kivitelezés, amely a tervek szerint jövő tavasszal ér véget, a belső felújítási munkát igyekeznek úgy ütemezni, hogy az ne zavarja a szeptemberi tanévkezdést.

A beruházás során a lapostetős rész hő- és vízszigetelést kap, a magastető pedig a héjazat cseréjével újul meg. Utóbbi esetében nagy figyelmet fordítanak az ott élő denevérkolóniára, követve a szakemberek útmutatását. Az iskola épületét akadálymentesítik, kicserélik a nyílászárókat, energetikai korszerűsítést végeznek, és egy természettudományi labor munkaállomásait is kiépítik.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

tiszafüred

iskola

felújítás