Ítéletidő érkezik délután: ezekben a megyékben lehet a legdurvább a helyzet

HelloVidék   
  Megosztom
Ítéletidő érkezik délután: ezekben a megyékben lehet a legdurvább a helyzet

A késő délelőtti, déli óráktól többfelé kell zivatarok kialakulására számítani, legnagyobb számban és eséllyel az ország középső-keleti felén. A zivatarok fő veszélyforrása napközben a felhőszakadás lesz, de 2 cm körüli jég és viharos széllökés (60-80 km/h) is társulhat hozzájuk - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Erőteljes gomolyfelhő-képződés várható az ország középső felén jobban összeálló felhőzettel, csak a Délnyugat-Dunántúlon és a keleti határvidéken bízhatunk naposabb időben. A késő délelőtti, déli óráktól többfelé kell zivatarok kialakulására számítani, legnagyobb számban és eséllyel az ország középső-keleti felén. Az előbb említett naposabb részeken kisebb - de nem nulla - a csapadék esélye. A déli szél országszerte megélénkül, sőt olykor meg is erősödik, de zivatarok körül viharos széllökések is várhatóak.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 29 fok között alakul. Késő estére 16 és 22 fok közé csökken a hőmérséklet.

Felhőszakadásra figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat rendszere: Pest, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Heves, Nógrád és Jász-Nagykun-Szolnok megyében.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

felhőszakadás

időjárás

vihar

figyelmeztetés