Hihetetlen: ellopták a balatoni gigahalat, majd egy másik tóba tették

HelloVidék   
  Megosztom
Hihetetlen: ellopták a balatoni gigahalat, majd egy másik tóba tették

Ellopták a több mint 30 kilós rekordméretű, óriás pontyot a Balatonból, majd egy másik tóban bukkant fel a hatalmas hal. Az elkövetőt keresik, de a ponty azóta már visszaköltözhetett eredeti lakhelyére - írja a Blikk.

A lap szerint ellopta a több mint 30 kilós rekordméretű, óriás pontyot egy ismeretlen elkövető, aki titokban kiemelte, majd egy Tolna megyei tóban engedte szabadjára az óriás halat. Az elmúlt három évben Balatonfenyvesen, Balatonberényben, Alósörsön, Balatonakarattyán, Balatongyörökön és Balatonföldváron akadt horogra a hatalmas ponty most azonban hiába keresték és az állat egy 40 km-re lévő horgásztóból került elő.

Tavaly indult a 20 kilogrammosnál nagyobb pontyok bejelentése a Balatonon. Ennek fő célja az volt, hogy nyomon kövessük a kapitális pontyállomány fejlődését. Halőrzési szempontból kiemelkedően fontos a halak dokumentálása, aminek most vált igazán kézzelfoghatóvá az eredménye

– közölte a lappal a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt.

A társaság munkatársai a közösségi médiában figyeltek fel a hírre, hogy rekordfogás történt az ominózus tónál. Közelebbről megnézve azonban a pontyon számukra ismerős sebek és jellegzetességek tűntek fel. Az eddigi hírek alapján az említett tóban soha nem élt ekkora ponty, erre a horgászfogások sem utaltak. A fotók alapján egyértelműen beazonosítható volt, hogy a balatoni óriás pontyról van szó, így feljelentést tettek. A tógazda nem ellenkezett, sőt vállalta, hogy amint újra kifogják a halat, értesíti a Nébih-Állami Halőri Szolgálat munkatársait.

Ez június 27-én meg is történt. Az értesítés után halaskáddal és pontybölcsővel felszerelt autó indult a kifogott halért, amit óvatosan visszaszállítottak a Balaton-partra és a vízben útjára engedték. A Nébih a lapnak megerősítette, hogy eljárást indítottak a 120 centiméteres hal engedély nélküli áttelepítése ügyében.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

ponty

hal

balaton

lopás