Rengeteg pénzt spórolhatnak: így csábítják a pedagógusokat a balatoni településre

HelloVidék   
  Megosztom
Rengeteg pénzt spórolhatnak: így csábítják a pedagógusokat a balatoni településre

Szolgálati lakással csábítják a Balatonhoz közeli településre az új matek tanárt. A Magyar Falu Program keretében felújított épületben már lakik egy pedagógus, egy hivatali dolgozó és most egy matek tanár jelentkezését várják - írja a Sonline.

A portál információi szerint szolgálati lakással csábítják a Balatonhoz közeli településre az új matek tanárt. Kelemen Ferenc polgármester a portál kérdésére elmondta, hogy a Magyar Falu Programban elnyert tizenötmillió forintos támogatásból sikerült felújítani az épületeket. A szakemberek kicserélték a burkolatot, lefestették a nyílászárókat és a falakat, az egyik lakásba új radiátorokat szereltek be és a tetőt is újraszigetelték, valamint cserepezték.

Talán néhány nappal ezelőtt száradt meg a festék a felújított látrányi szolgálati lakásokban. A településen hat ilyen ingatlan van, ebből hármat korszerűsítettek. Az egyik szolgálati lakásban egy hivatali dolgozó él, a másikban egy pedagógus, a harmadik azonban most várja új lakóját.

Több mint hatvan négyzetméteres ez a lakás, ahol ketten, vagy akár egy kisebb családdal is kényelmesen el lehet férni. Közel van a Balaton, ami talán előnyt jelenthet. Az ingatlan bérleti díja nagyon kedvező, hiszen négyzetméterenként kétszáz forintot kér el az önkormányzat, így valamivel több mint tizenkétezer forint a havi lakbér, plusz a rezsi. Már csak a jelentkezőkre várnak a meghirdetett matek tanári állásra.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

matek

tanár

pedagógus

iskola

oktatás

balaton

szolgálati lakás