Ausztrál őslakosok érkeztek az állatkertbe: fotókon a mókás jövevények

HelloVidék   
  Megosztom
Ausztrál őslakosok érkeztek az állatkertbe: fotókon a mókás jövevények

Különleges futómadarakkal, igazi ausztrál őslakosokkal bővült a Debreceni Állatkert gyűjtemények. A fiatal emuk várhatóan egy éves korukra érik el felnőtt méretüket. Az állatkert reményei szerint a jövőben az emuknál is sikeres tojásrakásról és kelésről számolhatnak be.

A Debreceni Állatkert gyűjteménye újabb ausztrál őslakosokkal bővült, miután július 9-én két fiatal emu érkezett hozzájuk Kassa állatkertjéből. A kis kakas és tojó egyelőre kettesben nevelkedik az Ausztrália-ösvényen található kifutójukban, ahol a látogatók is megtekinthetik őket.

Az Ausztrália nagy részén őshonos emu (Dromaius novaehollandiae) 150-190 cm-es magasságával és 30-60 kg-os testtömegével ma Földünk második legnagyobb termetű madara. Zöld növényi részeket, gyümölcsöket és ízeltlábúakat egyaránt elfogyaszt, táplálékának megőrlése érdekében pedig kisebb köveket is lenyel. Szervezete jól alkalmazkodott a százaz sztyeppéken és cserjés vidékeken való élethez, így szükség esetén több napot is kibír víz nélkül. Párban vagy csoportosan él, a költés és az utódnevelés a kakas kizárólagos feladata. E robusztus futómadár az ausztrál élővilág egyik legikonikusabb képviselőjének számít; a kontinensország címerén is szerepel. Az állatkert reményei szerint a jövőben az emuknál is sikeres tojásrakásról és kelésről számolhatnak be.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt idén - 60 hónapos futamidőre - 38414 forintos kedvezményes törlesztővel kalkulálhatsz, míg 2021-től 40219 forintra ugrik a törlesztő. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Friss gazdasági, pénzügyi hírek, időrendben a Pénzcentrumon!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

emu

állatkert

debreceni állatkert

debrecen