Ausztrál őslakosok érkeztek az állatkertbe: fotókon a mókás jövevények

HelloVidék   
  Megosztom
Ausztrál őslakosok érkeztek az állatkertbe: fotókon a mókás jövevények

Különleges futómadarakkal, igazi ausztrál őslakosokkal bővült a Debreceni Állatkert gyűjtemények. A fiatal emuk várhatóan egy éves korukra érik el felnőtt méretüket. Az állatkert reményei szerint a jövőben az emuknál is sikeres tojásrakásról és kelésről számolhatnak be.

A Debreceni Állatkert gyűjteménye újabb ausztrál őslakosokkal bővült, miután július 9-én két fiatal emu érkezett hozzájuk Kassa állatkertjéből. A kis kakas és tojó egyelőre kettesben nevelkedik az Ausztrália-ösvényen található kifutójukban, ahol a látogatók is megtekinthetik őket.

Az Ausztrália nagy részén őshonos emu (Dromaius novaehollandiae) 150-190 cm-es magasságával és 30-60 kg-os testtömegével ma Földünk második legnagyobb termetű madara. Zöld növényi részeket, gyümölcsöket és ízeltlábúakat egyaránt elfogyaszt, táplálékának megőrlése érdekében pedig kisebb köveket is lenyel. Szervezete jól alkalmazkodott a százaz sztyeppéken és cserjés vidékeken való élethez, így szükség esetén több napot is kibír víz nélkül. Párban vagy csoportosan él, a költés és az utódnevelés a kakas kizárólagos feladata. E robusztus futómadár az ausztrál élővilág egyik legikonikusabb képviselőjének számít; a kontinensország címerén is szerepel. Az állatkert reményei szerint a jövőben az emuknál is sikeres tojásrakásról és kelésről számolhatnak be.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

emu

állatkert

debreceni állatkert

debrecen