Újra lehet tüzet gyújtani: ezen a helyen oldják fel a tilalmat

MTI   
  Megosztom
Újra lehet tüzet gyújtani: ezen a helyen oldják fel a tilalmat

Csütörtöktől megszüntetik a tűzgyújtási tilalmat a nagymennyiségű lehullott csapadéknak köszönhetően az Alföldön. Az esőzések miatt csökkent a tűzveszély az erdőkben.

Csütörtöktől megszűnik a tűzgyújtási tilalom az Alföldön, mert az elmúlt 24 órában lehullott csapadéknak köszönhetően csökkent a tűzveszély az erdőkben és a mezőgazdasági területeken.

Felhívták ugyanakkor a figyelmet arra, hogy továbbra is körültekintően kell eljárni, hiszen Magyarországon az erdőtüzek 99 százalékát emberi mulasztás okozza. Erdőterületen - a tűzgyújtási tilalom visszavonása után is - csak szélcsendes időszakban, a kijelölt és kiépített tűzrakóhelyen szabad tüzet rakni, úgy, hogy az a környezetre veszélyt ne jelentsen.

A tűz őrzéséről és eloltásáról, a tűzvédelmi szabályok betartásáról a tűz gyújtója minden esetben köteles gondoskodni. A tűzgyújtási szabályokról a www.erdotuz.hu és a www.katasztrofavedelem.hu honlapon tájékozódhatnak az érdeklődők - írta a Nébih.

Címlapkép: Getty Images

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

tűz

tűzgyújtás

tűzgyújtási tilalom