Újra lehet tüzet gyújtani: ezen a helyen oldják fel a tilalmat

MTI   
  Megosztom
Újra lehet tüzet gyújtani: ezen a helyen oldják fel a tilalmat

Csütörtöktől megszüntetik a tűzgyújtási tilalmat a nagymennyiségű lehullott csapadéknak köszönhetően az Alföldön. Az esőzések miatt csökkent a tűzveszély az erdőkben.

Csütörtöktől megszűnik a tűzgyújtási tilalom az Alföldön, mert az elmúlt 24 órában lehullott csapadéknak köszönhetően csökkent a tűzveszély az erdőkben és a mezőgazdasági területeken.

Felhívták ugyanakkor a figyelmet arra, hogy továbbra is körültekintően kell eljárni, hiszen Magyarországon az erdőtüzek 99 százalékát emberi mulasztás okozza. Erdőterületen - a tűzgyújtási tilalom visszavonása után is - csak szélcsendes időszakban, a kijelölt és kiépített tűzrakóhelyen szabad tüzet rakni, úgy, hogy az a környezetre veszélyt ne jelentsen.

A tűz őrzéséről és eloltásáról, a tűzvédelmi szabályok betartásáról a tűz gyújtója minden esetben köteles gondoskodni. A tűzgyújtási szabályokról a www.erdotuz.hu és a www.katasztrofavedelem.hu honlapon tájékozódhatnak az érdeklődők - írta a Nébih.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hellovidék

tűz

tűzgyújtás

tűzgyújtási tilalom