Ez hihetetlen: brutális csökkenésben a legkedveltebb magyar élelmiszer ára, ez az oka

HelloVidék   
  Megosztom
Ez hihetetlen: brutális csökkenésben a legkedveltebb magyar élelmiszer ára, ez az oka

A kereslet nagyot zuhant, miután a menzák, éttermek zárva tartottak a járvány miatt, az eladatlan burgonyamennyiség mellé pedig idén kimagasló termés várható.

Mélyrepülésben a burgonya termelői ára: óriási túlkínálat alakult ki belőle Nyugat-Európában a koronavírus hatására (több százezer tonna maradt a raktárakban tavalyról), emiatt nálunk

a KSH adatai alapján. A kereslet nagyot zuhant, miután a menzák, éttermek zárva tartottak a járvány miatt. Az eladatlan burgonyamennyiség mellé idén kimagasló termés várható.

A következő hetekben további 10-15%-kal csökkenhet az ára az RTL Klub híradója által megkérdezett szakértő szerint.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

krumpli

burgonya

túlkínálat

termelői árak

árcsökkenés