Gigafejlesztések a vidéki városban: megújult a vásárcsarnok, hatalmas parkoló épült

MTI   
  Megosztom
Gigafejlesztések a vidéki városban: megújult a vásárcsarnok, hatalmas parkoló épült

A projekt teljes költségvetése több mint 4,1 milliárd forint volt, amelyhez a szükséges önerőt a konzorciumi tagok biztosították.

Befejeződött a "Zöld város kialakítása Győrben" elnevezésű projekt, amelynek részeként teljesen felújították a Hermann Ottó utcai vásárcsarnokot, mellette mintegy háromszáz férőhelyes parkolóházat építettek, és fejlesztették a környező zöldterületeket - közölte a győri önkormányzat hétfőn. A közlemény szerint a vásárcsarnokban korszerű gépészeti rendszert építettek ki közmű-rekonstrukcióval, energetikai korszerűsítéssel kiegészítve, teherliftet és a mozgáskorlátozottak közlekedését segítő liftet, mozgólépcsőt építettek be, akadálymentesítették a parkolót, a mellékhelyiséget és az információs pultot, valamint az elektromos járműveknek töltőberendezéseket telepítettek a parkolóban.

A parkolóház mellett új zöldterületet hoztak létre, a Malom ligetben és az Ady-dombon többi között megújították a növényzetet, felújították a köztéri berendezéseket, a kerti bútorokat, az út-és térburkolatokat, a locsolóhálózatot, kutyafuttatókat alakítottak ki, valamint kamerarendszereket és internetelérést biztosító okos oszlopokat telepítettek.

A program Győr önkormányzata és a tulajdonában lévő Győr-Szol Győri Közszolgáltató és Vagyongazdálkodó Zrt. konzorciumában valósult meg, amely az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és a magyar központi költségvetési előirányzatból több mint 3,5 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyert. A projekt teljes költségvetése több mint 4,1 milliárd forint volt, amelyhez a szükséges önerőt a konzorciumi tagok biztosították.

Címlapkép: Getty Images

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

A friss statisztikák szerint már több mint 500 milliárd forintnyi babaváró hitelt igényeltek a magyar családok. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2020 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt.

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

győr

zöld város

fejlesztés

felújítás

projekt