Gigafejlesztések a vidéki városban: megújult a vásárcsarnok, hatalmas parkoló épült

MTI   
  Megosztom
Gigafejlesztések a vidéki városban: megújult a vásárcsarnok, hatalmas parkoló épült

A projekt teljes költségvetése több mint 4,1 milliárd forint volt, amelyhez a szükséges önerőt a konzorciumi tagok biztosították.

Befejeződött a "Zöld város kialakítása Győrben" elnevezésű projekt, amelynek részeként teljesen felújították a Hermann Ottó utcai vásárcsarnokot, mellette mintegy háromszáz férőhelyes parkolóházat építettek, és fejlesztették a környező zöldterületeket - közölte a győri önkormányzat hétfőn. A közlemény szerint a vásárcsarnokban korszerű gépészeti rendszert építettek ki közmű-rekonstrukcióval, energetikai korszerűsítéssel kiegészítve, teherliftet és a mozgáskorlátozottak közlekedését segítő liftet, mozgólépcsőt építettek be, akadálymentesítették a parkolót, a mellékhelyiséget és az információs pultot, valamint az elektromos járműveknek töltőberendezéseket telepítettek a parkolóban.

A parkolóház mellett új zöldterületet hoztak létre, a Malom ligetben és az Ady-dombon többi között megújították a növényzetet, felújították a köztéri berendezéseket, a kerti bútorokat, az út-és térburkolatokat, a locsolóhálózatot, kutyafuttatókat alakítottak ki, valamint kamerarendszereket és internetelérést biztosító okos oszlopokat telepítettek.

A program Győr önkormányzata és a tulajdonában lévő Győr-Szol Győri Közszolgáltató és Vagyongazdálkodó Zrt. konzorciumában valósult meg, amely az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és a magyar központi költségvetési előirányzatból több mint 3,5 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyert. A projekt teljes költségvetése több mint 4,1 milliárd forint volt, amelyhez a szükséges önerőt a konzorciumi tagok biztosították.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

győr

zöld város

fejlesztés

felújítás

projekt