Koronavírus: kiderült, tovább szigorít-e az operatív törzs a járványügyi szabályokon

HelloVidék   
  Megosztom
Koronavírus: kiderült, tovább szigorít-e az operatív törzs a járványügyi szabályokon

Az országos tisztifőorvos a temetőkbe látogatóknak azt ajánlotta, hogy végig viseljenek maszkot és tartsák a távolságot. Müller Cecília szerint a maszkviselés, a távolságtartás és a kézmosás hatékony intézkedés.

Sem a halottak napi hétvégére, sem a növekvő esetszámok miatt nem tervez további szigorításokat az Operatív Törzs.

Közben már közel 44 ezer aktív fertőzött van az országban, de Müller Cecília szerint a maszkviselés, a távolságtartás és a kézmosás hatékony intézkedés, hangzott el az RTL Klub híradójában. Azt is mondta, hogy a jelenlegi szabályok szigorú betartása jelenleg elegendő, azokat viszont nagyon komolyan kell vennie mindenkinek.

Rendkívül intenzíven terjed a járvány, megfékezésére csak akkor van esély, ha mindenki felelősen jár el - ezt az operatív törzs keddi sajtótájékoztatóján mondta Müller Cecília. Azt is közölte, hogy a fiatalabb korosztályról átterjedt a járvány a középkorúakra és az idősebbekre. A fertőzöttek ötöde 40-49 éves, 15 százalékuk 65 évnél idősebb. Vigyázzunk az idősekre és a krónikus betegekre! - kérte a tisztifőorvos, hozzátéve, hogy a kontaktusok számát csökkenteni kell, akinek pedig tünetei vannak, az egyáltalán ne menjen közösségbe.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

koronavírus-járvány

operatív törzs

müller cecília