Brutális nádirtás a Balatonnál: markolóval tarolták le a partszakaszt a természetkárosítók

MTI   
  Megosztom
Brutális nádirtás a Balatonnál: markolóval tarolták le a partszakaszt a természetkárosítók

Egy beruházó cég 2018 decembere és 2019 eleje között kapott hatósági engedélyt Balatonakalinál medertisztításra, azzal a feltétellel, hogy mederkotrást és nádirtást nem végezhetnek.

Natura 2000 területet jelentősen megváltoztató természetkárosítás miatt emelt vádat a Veszprémi Járási Ügyészség két férfi ellen, aki Balatonakali térségében jogellenesen irtotta ki a balatoni nádast - közölte a Veszprém Megyei Főügyészség pénteken. Azt írták:

A beruházó a földmunkák elvégzésére szerződött egy társasággal, a szerződésben rögzítve az engedélyben előírtakat.

A nádas területe a tiltott tevékenység miatt csaknem másfél hektárral csökkent, amely Balatonakali teljes náddal borított partszakaszának csaknem húsz százalékát érinti.

A főügyészség szerint a vádlottak a Natura 2000 védett természeti területet jelentős mértékben megváltoztatták, ezért szabadságvesztés kiszabására tett indítványt, az alkalmazott esetében próbaidőre felfüggesztve.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

nádirtás

vádemelés

natura 2000

balaton

balatonakali

természetkárosítás