Borzalmas baleset: vízbe fulladt egy horgász, elsodorta a folyó

HelloVidék   
  Megosztom
Borzalmas baleset: vízbe fulladt egy horgász, elsodorta a folyó

A 61 éves férfi és a társa Vác közelében tartózkodtak a Dunán, amikor a nem túl jó állapotban lévő csónakjuk váratlanul felborult. Az egyiküket még élve ki tudták menteni, a másikuk sajnos már csak holtan került elő.

Borzasztó tragédiába torkollott két jó barát szerda délutáni pecázása. A Bors értesülései szerint egy 61 éves férfi és a társa Vác közelében tartózkodtak a Dunán, amikor a nem túl jó állapotban lévő csónakjuk váratlanul felborult. Az egyiküket még élve ki tudták menteni, a másikuk sajnos már csak holtan került elő. Miután az áldozatot a rendőrök kimentették a vízből, visszavitték a Váccal szemköz­ti tahitótfalui kompkikötőhöz. Egyelőre nem tudni, hogy mitől borultak fel a csónakkal, arról viszont többen is beszéltek a Borsnak, hogy

A BRFK a lap érdeklődésére azt közölte, hogy délután negyed egykor érkezett bejelentés hozzájuk arról, hogy a Dunán két férfi felborult egy kenuval. A Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság két hajóval azonnal a helyszínre indult. Az elmerült férfit félórával később találták meg három kilométerre a vízben, beemelték a hajóba, és megkezdték az újraélesztését, de már nem tudtak segíteni rajta.

Az Országos Mentőszolgálat tájékoztatása szerint a helyszínre riasztott mentők két férfi ellátásában vettek részt, az egyik férfit a helyszíni ellátást követően stabil állapotban kórházba szállították, míg a másik férfi életét sajnos nem lehetett megmenteni. Az elhunyt férfi holttestét a családja azonosította. A felesége mellett a lánya és a veje is a helyszínre érkezett. A szerencsétlenül járt férfit csak órákkal később szállították el a helyszínről, a társa pedig a váci kórházba került. A BRFK az esettel összefüggésben vízi közlekedés halált okozó gondatlan veszélyeztetés miatt rendelt el nyomozást.

A Duna vízhőmérséklete a Vác melletti Gödnél a tegnapi adatok szerint 8,7 fok volt.

A társának óriási szerencséje volt, hogy még időben ki tudták menteni.

Címlapkép: Getty Images

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

A friss statisztikák szerint már több mint 500 milliárd forintnyi babaváró hitelt igényeltek a magyar családok. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2020 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt.

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

horgász

haláleset

duna

vác

baleset

vízbefulladás