Ez most életeket menthet: légimentőbázist fejlesztenek a vidéki városban

HelloVidék   
  Megosztom
Ez most életeket menthet: légimentőbázist fejlesztenek a vidéki városban

A fejlesztés során speciálisan kialakított leszállóhelyet, a helikopter elhelyezését célzó hangárépületet, mentőautó részére szolgáló garázsépületet, valamint a személyzet pihenését szolgáló körleteket és szociális helyiségeket tartalmazó kiszolgáló épületet terveznek megvalósítani.

Megkezdődik a miskolci légimentőbázis fejlesztése: a városban és vonzáskörzetében a mentési feladatok hatékony, legrövidebb időn belüli végrehajtása, a sérültek mihamarabbi szakszerű orvosi ellátása valósulhat meg. A korábban kijelölt települések közül a rendőrség Miskolcon nem rendelkezett a légimentő bázis kialakításához szükséges építési területtel, pedig az országos lefedettség biztosításához további bázisok létesítése vált szükségessé.

Ez a fejlesztés Miskolcon, egy jelenleg is légimentő-bázisként működő, az önkormányzati vagyonkezelő tulajdonában lévő ingatlanon valósul meg, amely adásvételi szerződés útján kerül a Magyar Állam tulajdonába, és a Készenléti Rendőrség vagyonkezelésébe.

- írja a Miskolc.hu.

A légimentési feladatokat az Országos Mentőszolgálat által alapított Magyar Légimentő Nonprofit Kft. látja el, a tulajdonosi jogokat pedig 2020. január 1-től a Készenléti Rendőrség gyakorolja.

Ezt a célkitűzést hivatottak támogatni az újonnan kialakítandó légimentő bázisok is.

A tervezett légimentőbázis 1 hektár területigényű, a repülőtér további területét ez nem érinti – így a terület tulajdonosa, a Miskolc Holding Zrt., szándéka szerint a fennmaradó 23,5 ha területen továbbra is biztosítani tudja a repülési célú használatot.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

miskolc

légimentők

fejlesztés