Koronavírus: hangfelvételen mondta el a vidéki főorvos, hogy kidőlnek a kórházi dolgozók

HelloVidék   
  Megosztom
Koronavírus: hangfelvételen mondta el a vidéki főorvos, hogy kidőlnek a kórházi dolgozók

A Telex tette közzé a vidéki kórházban rögzített hangfelvételt. Nem nevezték meg a kórházat és a pontos dátumot sem, arra hivatkozva, hogy nem az a cél, hogy az orvost felelősségre vonják.

Egy vidéki kórházban rögzített hangfelvételt tett közzé a Telex, amin a kórház főorvosa beszél elhunyt covidos betegek rokonaival. A hangot egy 42 éves nő rögzítette telefonjával, aki közel három órát várt a kórház előtt arra, hogy átvehesse elhunyt édesanyja személyes holmijait. Azt mondta, rajta kívül még 9-10 család állt sorban ugyanezért, köztük volt olyan is, aki már hat órája várakozott. Hozzájuk jött ki egy orvos, akitől kérdezni lehetett, és ekkor szabadultak el az indulatok.

...Elnézést, hogy nem tudtak közben telefonálni, ezt megértem. De nem tudok mást mondani, mint hogy mi igyekszünk. Nincs elég ember. A mi dolgozóink is kidőlnek, a mi dolgozóink is megbetegednek. Van, aki a havi munkaidőkeretét már tizedikén letudja, mert annyira sokat dolgoznak…

- hangzik el a felvételen, ami még néhány nappal azelőtt készült, hogy Müller Cecília országos tisztifőorvos felszólította a kórházakat, engedjék be a rokonokat a haldokló covidos betegekhez.

A Telex nem nevezte meg a kórházat és a pontos dátumot sem, arra hivatkozva, hogy nem az a cél, hogy az orvost felelősségre vonják.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

koronavírus-járvány

kórház

egészségügy

főorvos

hangfelvétel