Koronavírus: hangfelvételen mondta el a vidéki főorvos, hogy kidőlnek a kórházi dolgozók

HelloVidék   
  Megosztom
Koronavírus: hangfelvételen mondta el a vidéki főorvos, hogy kidőlnek a kórházi dolgozók

A Telex tette közzé a vidéki kórházban rögzített hangfelvételt. Nem nevezték meg a kórházat és a pontos dátumot sem, arra hivatkozva, hogy nem az a cél, hogy az orvost felelősségre vonják.

Egy vidéki kórházban rögzített hangfelvételt tett közzé a Telex, amin a kórház főorvosa beszél elhunyt covidos betegek rokonaival. A hangot egy 42 éves nő rögzítette telefonjával, aki közel három órát várt a kórház előtt arra, hogy átvehesse elhunyt édesanyja személyes holmijait. Azt mondta, rajta kívül még 9-10 család állt sorban ugyanezért, köztük volt olyan is, aki már hat órája várakozott. Hozzájuk jött ki egy orvos, akitől kérdezni lehetett, és ekkor szabadultak el az indulatok.

...Elnézést, hogy nem tudtak közben telefonálni, ezt megértem. De nem tudok mást mondani, mint hogy mi igyekszünk. Nincs elég ember. A mi dolgozóink is kidőlnek, a mi dolgozóink is megbetegednek. Van, aki a havi munkaidőkeretét már tizedikén letudja, mert annyira sokat dolgoznak…

- hangzik el a felvételen, ami még néhány nappal azelőtt készült, hogy Müller Cecília országos tisztifőorvos felszólította a kórházakat, engedjék be a rokonokat a haldokló covidos betegekhez.

A Telex nem nevezte meg a kórházat és a pontos dátumot sem, arra hivatkozva, hogy nem az a cél, hogy az orvost felelősségre vonják.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is, ezért nagyon fontos, hogy már most a számunkra legmegfelelőbb konstrukciót válasszuk! Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

koronavírus-járvány

kórház

egészségügy

főorvos

hangfelvétel