Orbán Viktor bejelentette: ekkor dől el, hogy tovább szigorítanak-e

HelloVidék   
  Megosztom
Orbán Viktor bejelentette: ekkor dől el, hogy tovább szigorítanak-e

A fertőzések száma a következő két hétben nőni fog, a kérdés, hogy az egészségügy kibírja-e, vagy sem - mondta a miniszterelnök pénteki interjújában a Kossuth rádión.

4668 új fertőzöttet, 123 elhunytat regisztráltak péntek reggel, 451-en vannak lélegeztetőgépen, 5027 ember van kórházban - idézi Orbán Viktor Kossuth rádió-beli interjúját a Pénzcentrum. A kormányfő kijelentette: az sem kizárt, hogy szigorítani kell az intézkedéseken, ez a következő napokban fog eldőlni.

15831 szabad ágy van, 2296 lélegeztetőgépről beszélt a kormányfő, arra számolnak, hogy a megbetegedések száma erőteljesen nőni fog. A kormányfő arról beszélt, a tudósok mindig rendelkezésre álltak, az előrejelzéseik pedig folyamatosan beváltak. Minden folyamat bekövetkezett, amit jósoltak.

"Ma egy hosszú és nehéz operatív törzs ülésről jöttem (...) el kellett rendelnem egy emelt szintű készültséget a kórházakban" - mondta. Kifejtette, az oltópontokon ennek ellenére lesz elég orvos. A vakcinák kapcsán elmondta, 17 millió adag van lekötve. Ő maga jövő héten fog sorrakerülni, és a kínai vakcinát fogja megkapni. Folyamatosan jönnek a vakcinák, úgy kell számolni, hogy

A korlátozások meghosszabbítása kapcsán elmondta, egyik szemünk sír, a másik nevet, hiszen egyfelől van vakcina, lehet gondolkodni a nyitáson, másfelől viszont 2-3 hétig egyre romlik a helyzet.

- mondta, megjegyezve, hogy a határokon mindenképp szigorítani kell a mutációk miatt. Az Európán kívüli üzleti utazásokat radikálisan csökkenteni kell.

Címlapkép: Getty Images

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

koronavírus-járvány

orbán viktor