Nem hajlandó oltani a háziorvos ebben a községben: így büntethetik meg

HelloVidék   
  Megosztom
Nem hajlandó oltani a háziorvos ebben a községben: így büntethetik meg

Döntésének több oka is van, ezeket részletesen elmondta. Azt is kijelentette, hogy amennyiben megbüntetik, csődbe fogja vinni a vállalkozást, és befejezi a működését.

Még Orbán Viktor vasárnap reggeli rádióinterjújában is szóba került az egyik erdőkertesi háziorvos, Kiss Csaba, aki nem olt a körzetében. Bár mind az önkormányzat, mind a tiszti főorvosi szolgálat szankciókat helyezett kilátásba, az ATV Híradójának azt nyilatkozta, hogy nem gondolta meg magát.

Döntésének több oka is van: szerinte káosz van az oltások elrendelésében, mikor kit kell oltani, és ez hétről hétre változik. Mint mondta, "azt se tudjuk, milyen oltóanyagot, és hogyan kellene adni". Azt is kifogásolja, hogy a kínai vakcinának nincs európai engedélyezése. Enellett úgy látja, maga a rendelő nem felel meg ilyen körülmények között, hogy úgy tudjanak oltani, hogy ne a járvány terjedéséhez járuljanak hozzá, hanem a megelőzést segítsék.

Az orvos azt ugyancsak nehezményezte, hogy a szervezést is a háziorvosokra testálják: nekik kell fölhívni a pácienseket és beosztani őket, ez pedig jelentős terhelés. Sok plusz költséggel jár, amit a háziorvosnak senki nem kíván megfizetni.

Kiss Csabát állítása szerint "megfenyegette" már az önkormányzat, a tiszti főorvosi szolgálat is esetleges szankciókat helyezett kilátásba. Az önkormányzatnál volt arról szó, hogy felfüggesztik a szerződését.

A háziorvosnak visszajelzett pánciesek kilencven százaléka támogató Kiss csaba elmondása alapján, és azt mondják neki, ne engedjen.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

koronavírus

koronavírus-járvány

erdőkertes

háziorvos

oltás

vakcina