Rémálom lett a karácsonyból: szörnyű, de ennyi dolga akadt a tűzoltóknak

HelloVidék   
  Megosztom
Rémálom lett a karácsonyból: szörnyű, de ennyi dolga akadt a tűzoltóknak

December 25-én összesen 155 segélyhívás érkezett a katasztrófavédelemhez, 123 esetben volt szükség tűzoltói beavatkozásra. 36 esetben tűzhöz riasztották a tűzoltókat, 87 alkalommal pedig műszaki mentést kellett végezniük.

Karácsony első napján helyenként ónos eső nehezítette a közlekedést. A közlekedési balesetek mellett lakástüzek, kigyulladt melléképületek, égő kazánházak adtak munkát a tűzoltóknak, összesen 27 épület égett.

  • Szombat reggel fél nyolc előtt kigyulladt egy családi ház Nógrádmegyeren. A kétszáznegyven négyzetméteres épület tetőszerkezete nyolcvan négyzetméteren égett. Hat járművel huszonnégy tűzoltó vonult ki, akik a tetőszerkezet megbontása után eloltották a lángokat.
  • Negyed tíz körül kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy személyautó az M7-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 110-es kilométernél, Zamárdinál. Az utasok időben el tudták hagyni az égő járművet, amelyet a kiérkező tűzoltók eloltottak. A közelben két másik autó ütközött, a tűzoltók áramtalanították ezeket.
  • Fél tizenegy körül Dombegyházra riasztották a tűzoltókat, ahol egy negyven négyzetméteres melléképület gyulladt ki. A tűzben két gázpalack is felhasadt, a harmadik égő gázpalackot a tűzoltók hozták ki, majd eloltották a lángokat.
  • Fél tizenegy körül kigyulladt egy családi ház kazánházának és a fürdőszobájának mennyezete Szárligeten.
  • Egy gázzal működő grill okozott tüzet egy társasházi lakás teraszán Budapest II. kerületében.
  • A délután folyamán melléképületek égtek Szegeden, Tamásiban, Mezőtúron és Nagykanizsán is.
  • Este fél nyolc körül jelzett a szén-monoxid-érzékelő egy kömlői ház fürdőszobájában. A tűzoltók is szén-monoxidot mértek az épületben, a mérgező gáz azért keletkezhetett, mert a vízmelegítő nem kapott elég levegőt.
  • Este fél nyolc után tűz keletkezett egy egri társasház ötödik emeleti lakásában. A tűzoltók hatvanöt embert kísértek ki az épületből, majd eloltották a lángokat. A beavatkozás után mindenki hazamehetett.

Karácsonykor is kétezer tűzoltó van szolgálatban ötszáz járművel. Ha ügyelünk a gyertyákra, adventi koszorúkra, fényfüzérekre, főzésre, fűtésre és az út- és látási viszonyoknak megfelelően vezetünk, elkerüljük a találkozót velük.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

tűzoltók

lakástűz

karácsony

katasztrófavédelem

közlekedési balesetek