Rossz hír a nyugdíjasoknak: legkorábban ekkortól nőhet az idősek ellátása

HelloVidék   
  Megosztom
Rossz hír a nyugdíjasoknak: legkorábban ekkortól nőhet az idősek ellátása

Az idén várhatóan nem, jövőre minden bizonnyal nyugdíjprémiumot is kapnak majd a nyugdíjasok – írja a hirado.hu.

Elfogadta az Országgyűlés a jövő évi költségvetést. A képviselők 121 igen és 44 nem szavazattal hagyták jóvá a jogszabályt. Az idén várhatóan nem, jövőre minden bizonnyal nyugdíjprémiumot is kapnak majd a nyugdíjasok – írja a hirado.hu.

A kormány a 2024-es költségvetés készítésekor 3,5 százaléknál nagyobb, hozzávetőleg 4 százalékos GDP-növekedéssel számol jövőre, ilyen növekedés után adható prémium. Ha ez a cél teljesül, akkor várhatóan 12 ezer forint pluszpénzhez jutnak majd a nyugdíjasok.

A 2024-es költségvetés alapján 6 százalékos nyugdíjemelés várható, ugyanis ekkora inflációval számol a következő évben a kormány. A jelenlegi 208 ezer forintos átlagnyugdíjjal számolva ez jövőre havi 12 500 forintnyi pluszt jelenthet, ami éves szinten 150 ezer forintnyi többletnyugdíjat eredményez az érintetteknek. Ahogy 2022-ben és 2023-ban, a következő évben is lesz 13. havi nyugdíj.

A 13. havi nyugdíj visszaépítésére 449 milliárd forintot, nyugdíjprémiumra pedig 20,5 milliárd forintot tartalmaz a büdzsé.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

nyugdíj

nyugdíj emelés