Ajjaj! Vadászgépek jelennek meg magyar városok felett: vajon mire készülhetnek?

HelloVidék   
  Megosztom
Ajjaj! Vadászgépek jelennek meg magyar városok felett: vajon mire készülhetnek?

Közösségi oldalán tette közzé a Magyar Honvédség vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár, hogy éjszakai repülést hajtanak végre hétfőtől kezdődően - írja a Somogy vármegyei hírportál.

A Gripenek pilótái szeptember 11. és 14. között gyakorlatoznak majd az érintett települések felett délután és éjszaka egyaránt. Azt írták: a repülések érintik Kecskemét, Eger, Mezőkövesd, Tiszafüred, Tiszaújváros, Nagyatád, Kaposvár, Szigetvár, Orosháza, Mezőtúr, valamint Szolnok térségét. A kecskeméti repülődandár arról is tájékoztatta a lakosságot, hogy az említett területeken 15 és 21 óra között számíthat a lakosság a vadászgépek hangjára, amik a megszokottól eltérő nagyobb zaj- és hanghatást okozhatnak.

A repülés az éves kiképzési repülési tervnek megfelelően, a pilóták képzettségének fenntartása, illetőleg a légtérvédelem folyamatos biztosítása érdekében történik. A Magyar Honvédség a vonatkozó jogszabályokat betartva törekszik arra, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarja az állampolgárok nyugalmát. A lakosság megértését és türelmét kérik.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? IGEN, VAN! MEGÉRI VÁLTANI

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes szémlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

gripen

gyakorlat

repülő

honvédség