Új szociális naperőmű épült vidéken: száz szerencsés családot menthet meg a fűtési szezonban

MTI   
  Megosztom
Új szociális naperőmű épült vidéken: száz szerencsés családot menthet meg a fűtési szezonban

A tiszabői után megkezdte működését az ország második szociális naperőműve is a Somogy vármegyei Lakócsa határában: éves árbevételéből mintegy 100 kisgyermekes család részesülhet támogatásban a téli fűtési idényben.

A kormányzat által indított Felzárkózó települések elnevezésű program keretében a következő hónapokban 21 újabb falu közelében épül a legszegényebb családok támogatását szolgáló naperőmű. A programot koordináló Magyar Máltai Szeretetszolgálat közleményében emlékeztettek: három éve Tiszabőn helyezték üzembe az első szociális naperőművet, amelynek áramértékesítésből származó bevételét a legszegényebb családok téli fűtésének támogatására fordítják.

A mintaprogram folytatásaként Lakócsa határában egy egyhektáros területen 1011 napelem összekapcsolásával alakítottak ki erőművet, amely már megkezdte a termelést, és éves árbevételéből mintegy 100 kisgyermekes család részesülhet támogatásban a téli fűtési idényben. A kommünikében felhívták a figyelmet arra, hogy a program részeként a következő hónapokban 21 falu határában létesítenek hasonló napelemparkokat.

A létesülő naperőművek összesített teljesítménye az ország legszegényebb településein élő, mintegy 2000 hátrányos helyzetű, kisgyermekes család támogatását teszi lehetővé az októbertől áprilisig tartó fűtési szezonban.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

napelem

fűtésszezon

otthon

család

szociális támogatás

naperőmű-park