Tovább folyik a kiárusítás: értékes vidéki ingatlant kínálnak eladásra

HelloVidék   
  Megosztom
Tovább folyik a kiárusítás: értékes vidéki ingatlant kínálnak eladásra

Eladja az állam a mátraházai honvéd üdülőt, vagyis a 4. számú Kiképzési, Oktatási, és Regeneráló Központot. Az ingatlanok eladásából a jövő évi költségvetést megalapozó törvényjavaslat 32,7 milliárd forintot vár.

Az intézményt még szeptember 4-én zárták be minden minden magyarázat nélkül, a hónap közepén pedig már zajlott az épület kiürítése - írja a Gyöngyös Ma.

A Honvédelmi Minisztérium a lapnak küldött válaszában úgy fogalmazott, az állami üdülők eladásáról szóló központi intézkedéscsomag szükség szerint érintette a honvédelmi tárca vagyonkezelésében lévő egyes ingatlanokat, köztük a mátraházai rekreációs intézményt.

Az épület ugyan a Honvédelmi Minisztérium vagyonkezelésében van, de a tulajdonosi jogokat a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. gyakorolja. Utóbbi az eladás részleteit firtató kérdésekre nem válaszolt. Az ingatlan tulajdoni lapja szerint a tulajdonos továbbra is a Magyar Állam, és a széljegyen sem szerepel az eladásra utaló adat, így valószínű, hogy még előkészítés alatt állhat a tranzakció.

Júniusban a Válasz Online írta meg egy nem nyilvános munkaanyagra hivatkozva, hogy a Nagy Márton vezette Gazdaságfejlesztési Minisztérium 74 értékes állami ingatlan, döntően tóparti üdülők eladására készül. A listán gyermeküdülők, egyetemi és rendőrségi üdülők, sporttelepek is szerepeltek, de a híradás szerint felmerült a honvédség Stefánia úti kulturális központja, a Stefánia Palota eladása is.

Az eladásra szánt állami ingatlanok listáján szerepel többek között az ELTE balatonfüredi és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem kenesei és balatonlellei üdülője is szerepel, de a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság üdülői közül is többet értékesíthetnek: a zamárdi strand például mindeddig döntően gyerekcsapatok turnusos üdültetését szolgálta.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

otthon

eladás

üdülő

ingatan