Tovább folyik a kiárusítás: értékes vidéki ingatlant kínálnak eladásra

HelloVidék   
  Megosztom
Tovább folyik a kiárusítás: értékes vidéki ingatlant kínálnak eladásra

Eladja az állam a mátraházai honvéd üdülőt, vagyis a 4. számú Kiképzési, Oktatási, és Regeneráló Központot. Az ingatlanok eladásából a jövő évi költségvetést megalapozó törvényjavaslat 32,7 milliárd forintot vár.

Az intézményt még szeptember 4-én zárták be minden minden magyarázat nélkül, a hónap közepén pedig már zajlott az épület kiürítése - írja a Gyöngyös Ma.

A Honvédelmi Minisztérium a lapnak küldött válaszában úgy fogalmazott, az állami üdülők eladásáról szóló központi intézkedéscsomag szükség szerint érintette a honvédelmi tárca vagyonkezelésében lévő egyes ingatlanokat, köztük a mátraházai rekreációs intézményt.

Az épület ugyan a Honvédelmi Minisztérium vagyonkezelésében van, de a tulajdonosi jogokat a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. gyakorolja. Utóbbi az eladás részleteit firtató kérdésekre nem válaszolt. Az ingatlan tulajdoni lapja szerint a tulajdonos továbbra is a Magyar Állam, és a széljegyen sem szerepel az eladásra utaló adat, így valószínű, hogy még előkészítés alatt állhat a tranzakció.

Júniusban a Válasz Online írta meg egy nem nyilvános munkaanyagra hivatkozva, hogy a Nagy Márton vezette Gazdaságfejlesztési Minisztérium 74 értékes állami ingatlan, döntően tóparti üdülők eladására készül. A listán gyermeküdülők, egyetemi és rendőrségi üdülők, sporttelepek is szerepeltek, de a híradás szerint felmerült a honvédség Stefánia úti kulturális központja, a Stefánia Palota eladása is.

Az eladásra szánt állami ingatlanok listáján szerepel többek között az ELTE balatonfüredi és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem kenesei és balatonlellei üdülője is szerepel, de a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság üdülői közül is többet értékesíthetnek: a zamárdi strand például mindeddig döntően gyerekcsapatok turnusos üdültetését szolgálta.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

otthon

eladás

üdülő

ingatan