Borzalmas tragédia: orvosi műhiba miatt halt meg két beteg

HelloVidék   
  Megosztom
Borzalmas tragédia: orvosi műhiba miatt halt meg két beteg

Tíz hónap fogházbüntetésre ítélte a bíróság azt az orvost, akinek mindkét betege műhiba miatt hunyt el. Az ügyészség szerint a traumatológus alapvető vizsgálatokat mulasztott el.

Az ügyészség szerint a nyugdíjaskorú orvos két betegének ellátása közben hibázott 2020-ban, és 2021-ben, amikor nem megfelelően, felületesen kezelte őket. Az ügyészség ezért foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetéssel vádolta meg a férfit. A büntetés végrehajtását egy év próbaidőre felfüggesztették – számolt be az RTL Híradó.

A vádlott ügyvédje szerint az eset a vidéki kórházakban tapasztalható orvoshiány problémáira mutat rá, a traumatológusok túlhajszoltak, sokat ügyelnek, a sürgősségi ambulancia és a műtő, valamint a baleseti osztály között ingáznak, két-három orvos munkáját látják el egyszerre. Azt is megjegyezte, hogy védence több mint negyven évig lelkiismeretesen végezte a munkáját.

A bíróság szerint az orvos hibázott, de ok-okozati összefüggés nem állapítható meg hibája és a betegek halála között. Ezért nem tiltották el a foglalkozásától, tovább dolgozhat az ajkai Magyar Imre Kórházban.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

otthon

kórház

műhiba

halál