Borzalmas tragédia: orvosi műhiba miatt halt meg két beteg

HelloVidék   
  Megosztom
Borzalmas tragédia: orvosi műhiba miatt halt meg két beteg

Tíz hónap fogházbüntetésre ítélte a bíróság azt az orvost, akinek mindkét betege műhiba miatt hunyt el. Az ügyészség szerint a traumatológus alapvető vizsgálatokat mulasztott el.

Az ügyészség szerint a nyugdíjaskorú orvos két betegének ellátása közben hibázott 2020-ban, és 2021-ben, amikor nem megfelelően, felületesen kezelte őket. Az ügyészség ezért foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetéssel vádolta meg a férfit. A büntetés végrehajtását egy év próbaidőre felfüggesztették – számolt be az RTL Híradó.

A vádlott ügyvédje szerint az eset a vidéki kórházakban tapasztalható orvoshiány problémáira mutat rá, a traumatológusok túlhajszoltak, sokat ügyelnek, a sürgősségi ambulancia és a műtő, valamint a baleseti osztály között ingáznak, két-három orvos munkáját látják el egyszerre. Azt is megjegyezte, hogy védence több mint negyven évig lelkiismeretesen végezte a munkáját.

A bíróság szerint az orvos hibázott, de ok-okozati összefüggés nem állapítható meg hibája és a betegek halála között. Ezért nem tiltották el a foglalkozásától, tovább dolgozhat az ajkai Magyar Imre Kórházban.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

otthon

kórház

műhiba

halál