Csökkenésnek indultak az ingatlanárak: nem bírják a vevők a magas hitelkamatokat?

MTI   
  Megosztom
Csökkenésnek indultak az ingatlanárak: nem bírják a vevők a magas hitelkamatokat?

Csökkentek az ingatlanárak Magyarországon: az idei a harmadik negyedévben 0,8 százalékkal mérséklődtek a második negyedévhez képest - közölte az ingatlan.com kedden az MTI-vel.

A visszaesést a bizonytalan gazdasági környezettel és a magas hitelkamatokkal magyarázták. A körülmények sokakat távol tartottak az ingatlanpiactól, az árakban a keresletcsökkenés és kínálatbővülés együttes hatása látható, az ingatlanközvetítő cég azonban arra számít, hogy a forgalom nem marad tartósan ezen a szinten.

Elemzőik szerint az adásvételek száma még az idén emelkedésnek indulhat, a hétfőn életbe lépett 8,5 százalékos kamatplafon ugyanis fellendítheti az ingatlankölcsönök iránti keresletet. A nagyvárosi csok év végi megszűnése miatt megugrott a támogatott konstrukciók népszerűsége is, a csok és a babaváró hitelek iránt érdeklődők száma júniushoz képest a lakástámogatási rendszer átalakításáról szóló bejelentés óta majdnem 40 százalékkal nőtt - írták a cégcsoporthoz tartozó money.hu adataira hivatkozva.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

lakásvásárlás

otthon

ingatlan

csok

babaváró