Csökkenésnek indultak az ingatlanárak: nem bírják a vevők a magas hitelkamatokat?

MTI   
  Megosztom
Csökkenésnek indultak az ingatlanárak: nem bírják a vevők a magas hitelkamatokat?

Csökkentek az ingatlanárak Magyarországon: az idei a harmadik negyedévben 0,8 százalékkal mérséklődtek a második negyedévhez képest - közölte az ingatlan.com kedden az MTI-vel.

A visszaesést a bizonytalan gazdasági környezettel és a magas hitelkamatokkal magyarázták. A körülmények sokakat távol tartottak az ingatlanpiactól, az árakban a keresletcsökkenés és kínálatbővülés együttes hatása látható, az ingatlanközvetítő cég azonban arra számít, hogy a forgalom nem marad tartósan ezen a szinten.

Elemzőik szerint az adásvételek száma még az idén emelkedésnek indulhat, a hétfőn életbe lépett 8,5 százalékos kamatplafon ugyanis fellendítheti az ingatlankölcsönök iránti keresletet. A nagyvárosi csok év végi megszűnése miatt megugrott a támogatott konstrukciók népszerűsége is, a csok és a babaváró hitelek iránt érdeklődők száma júniushoz képest a lakástámogatási rendszer átalakításáról szóló bejelentés óta majdnem 40 százalékkal nőtt - írták a cégcsoporthoz tartozó money.hu adataira hivatkozva.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

lakásvásárlás

otthon

ingatlan

csok

babaváró