Kiakadtak a helyiek: sárgás lé folyik a csapból, ihatatlan a víz ezekben a városokban

HelloVidék   
  Megosztom
Kiakadtak a helyiek: sárgás lé folyik a csapból, ihatatlan a víz ezekben a városokban

A békés megyei Szeghalom település közösségi oldalán érdekes fotó jelent meg, alatta pedig azt írják, több lakos jelezte mind az önkormányzat, mind a képviselők felé, hogy a csapból folyó ivóvíz ihatatlan és kritikán aluli minőségű. Az érintett települések, Szeghalom és Füzesgyarmat vezetői szerint, mióta államosították az ivóvíz és szennyvízhálózatot, többször előfordult a probléma, írja a Telex.

A település azt közölte, több mint egy éve elvették és államosították az önkormányzat vagyonaként nyilvántartott ivóvíz és szennyvízhálózatot, a szennyvíztisztító teleppel együtt. Emellett megszüntették azt a hét helyi kutat, amely korábban ivóvízzel látta el Szeghalom és Füzesgyarmat városát.

A polgármester szerint korábban nem volt ilyen probléma, de akkor még a város hét kútja látta el a két települést, hozzátette, bízik benne, hogy a tisztítási munkálatok után az Alföldvíz Zrt. munkatársai végeznek és eltávolítják a belső csőfalakra lerakódott ásványi anyagokat.

A portál megkereste a Nemzeti Vízművel Zrt.-t is, akik azt válaszoltak, nincs semmi gond. Ezek szerint hozzájuk nem érkezett lakossági bejelentés, de ha valakinek mégis akadna problémája, azt tanácsolják, tárcsázza az Alföldvíz Zrt. műszaki hibabejelentő telefonszámát, és tegyen bejelentést.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

ivóvíz

szennyvízhálózat

sárgás víz

csapvíz

szeghalom

füzesgyarmat