Betelt a pohár a nyírbátoriaknál: gázálarcban vonultak az utcára

HelloVidék   
  Megosztom
Betelt a pohár a nyírbátoriaknál: gázálarcban vonultak az utcára


Gázálarcban tiltakoztak nyírbátori civilek a bűz miatt. A helyieknek elegük van a tíz éve érezhető szagokból, ami a környező mezőgazdasági telepekről érkezik. A kormányhivatal bár tud a problémáról, egyelőre még nem történt semmi előrelépés.



 

Rengeteg ember vonult az utcára pénteken Nyirbátorban, azért, hogy tíltakozzanak az elviselhetetlen bűz miatt. Sokan gázmaszkokat viseltek a tiltakozók közül, mint mondják a környező mezőgazdasági telepről beszivárg bűz már tíz éve elviselhetetlen - számolt be róla az RTL Híradója.

A nyírbátoriak azt mondják, hiába csak bizonyos napszakokban eltérő intenzitással érzik az orrfacsaró szagokat, szellőztettni, teregetni, vagy a szabadban lenni szinte lehetetlen. Azt, hogy milyen szagok vannak a városban a kormányhivatal is tudja a lakossági bekelentésekből.

A polgármester szerint nemcsak a széljárás hozza be a nemkívánt szagokat a városba, hanem a teherautók is. A térség parlamenti képviselője is megoldást sűrgetett, Simon Miklos szerint monitoring szervezőcsoportot kellene felállítani az ügyben. Azt azonban, hogy hogyan szüntethető meg hosszútávon a bűz egyelőre senki sem tudta megmondani.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

otthon

tüntetés

nyírbátor

bűz